Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

NEGLEROD. Den lille plet yderst  på mors finger er pigen Lille Line.  Er hun i vanskeligheder?  Illustration: Flemming B. Jeppesen

NEGLEROD. Den lille plet yderst på mors finger er pigen Lille Line. Er hun i vanskeligheder? Illustration: Flemming B. Jeppesen

Bøger

Uden cykelhjelm

En foruroligende billedhistorie om morsyge og vokseværk.

Bøger

Lille Line fandt en sommeraften sig selv i en lille træhytte med kun et værelse«.

Vi, der kigger med, er rædselsslagne, men Lille Line tager det roligt. Hun begynder at udforske området, og efterhånden må hun se i øjnene, at hun bor i sin gigantiske mors håndflade. Mors hud er underligt nopret. Mors tårer er som et vandfald. Og hvordan er det kommet så vidt? Det er Rachel Röst, som fortæller, og Flemming B. Jeppesen tegner til ’Hvad Lille Line vidste’.

Hvad er det, som Lille Line kommer til at vide? Det hele virker som en umulig situation, fordi mor har fået en giftig blomme-svamp-agtig ting i halsen. Derfor vokser hun hele tiden. Så mens vi, der kigger med, klamrer os til hinanden, klatrer Lille Line ned i mors hals, hvor hun fjerner proppen. Lidt senere cykler de to hjemad igen. Sikke en skovtur!

Rachel Röst slingrer ikke med fortælle-cyklen. Hun fører sin historie igennem trods tårer og farer. Og kan det ske igen? Underligt uberørt funderer Lille Line i sit cykelhjelmfri hoved, at »Meget kan undværes. Men ikke mor«. Det er en rar pointe efter en barsk og særpræget oplevelse på hudlagets ørken. Og det særprægede landskab er guf for tegner Jeppesen, som er god til røde negle. Især når de svæver højt over landskabet. Et uhyggeligt syn, men Lille Line lader sig ikke slå ud. Der er imponerende nærbilleder af næse og øje og overhudens landskaber. Pigen er tryg ved at sidde på en mødrene øjenvippe.

’Hvad Lille Line vidste’ er original og ret grænseoverskridende. Svøbt i pæne ord og tegninger venter et mareridt. Og husk så den cykelhjelm næste gang!

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce