0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Litterær danmarkshistorie i 25 bind

Det bliver litteraturens svar på tv-serien 'Krøniken', når forfatteren Maria Helleberg om få uger indleder romanprojektet 'Slægten'. Her sætter skiftende forfattere kød og blod på danmarkshistorien. En hel serie på måske 25 historiske romaner tager afsæt i den fiktive familie, Dane.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

SLÆGTEN. Den første roman om 1.000 års dansk historie er skrevet af Maria Helleberg og har fået titlen Den hellige Knud . Serien er planlagt til 25 bind. Foto af forsiden

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Litteraturen får nu sit svar på tv-serien 'Krøniken'.

Et ambitiøst romanprojekt med fællestitlen 'Slægten' vil fortælle Danmarks og danskernes historie fra omkring 1069 til midten af det 20. århundrede.

Læserne skal være med til alle de store begivenheder i landets historie, og gennem personerne i 'Slægten' bliver læserne øjenvidner til alt fra togterne mod venderne til mordet i Finderup Lade.

Bestsellere
»Det er et stort eksperiment, hvor vi forener skønlitteraturen med den faglitterære metode«, siger historikeren Rasmus Dahlberg, som er adm. direktør i firmaet 'Det Historiske Hus'.

Firmaet arbejder sammen med forlaget Aschehoug om det store projekt, som bliver sat i gang 6. juni med romanen 'Den hellige Knud'.

Romanen er skrevet af Maria Helleberg, som i forvejen har kolossal succes med sine historiske romaner, senest mammutudgivelserne 'Kærligheds-barnet' og 'Dronningeskolen'. Det er bøger, som er solgt i over 100.000 eksemplarer.

Ramasjanghistorie
Maria Helleberg ser 'Slægten' som en mulighed for at fortælle om Danmarks historie for især den yngre generation af læsere.

»Det er skønt, at jeg får muligheden for at skrive en tænksom ramasjang-historie til dem, der ellers kun er vant til at se tv«, siger hun.

»Til 'Slægten' har vi skabt en fiktiv adelsslægt, som holder sig tæt ved magten gennem alle 1.000 år«.

»Man kan sige, at vi har reportere med på stedet til de historiske dramaer - når kong Knud myrdes i Albani Kirke, og når Dannebrog falder ned i Estland«, fortæller Rasmus Dahlberg.

'The Dane'
Hovedhistorien i romanerne er dog beretningen om 'Slægten', mens danmarkshistorien får lov at agere bagtæppe og personer som Absalon og Esbern Snare for en gangs skyld må nøjes med at agere bipersoner.

Den fiktive slægt har fået navnet 'Dane', og den bliver grundlagt af en ung kriger, som vågner op i en bæk i England i 1069.

Han har ingen erindring om sig selv og sin fortid, men under sit besøg i England møder han Vilhelm Erobreren og får navnet 'The Dane'. »Det navn tager han med sig, når han tager tilbage til Danmark og grundlægger sin slægt«, fortæller Rasmus Dahlberg.

Planen er, at der allerede i år skal udkomme tre bøger i romanserien om 'Slægten' og danskerne. Efter det første bind, hvis titler er 'Den hellige Knud', kommer bind to og tre formentlig til august og oktober og omhandler dels togterne mod venderne og togterne til de baltiske lande.