Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

krise. Hvis de danske folkebiblioteker vil rette op på de faldende lånertal, skal man satse digitalt og gøre det til »en kulturarena og en læringsarena«, mener direktør fra Styrelsen for Bibliotek og Medier, Jens Thorhauge. Her er vi på Kolding Bibliotek. Arkivfoto: Lars Skaaning

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forslag: Biblioteker skal være kulturarenaer

Bibliotekerne skal satse på aktiviteter og digitalisering, mener udvalg.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Bibliotekernes udlån af bøger og andre fysiske materialer er faldet med 22 pct. til 48 mio. fra 2000 til 2008. Samtidig får digitale medier stadig mere plads på hylderne og i budgetterne på landets folkebiblioteker.

Udlånet af musik over nettet nåede eksempelvis nye højder i 2008. I løbet af et år steg antallet af download med 48 pct. til 2,5 mio. udlån. Til gengæld har bibliotekerne et stabilt besøgstal på omkring 34 mio. om året.

Det fremgår af rapporten ’Folkebibliotekerne i videnssamfundet’, som et udvalg netop har sendt til politikerne på Christiansborg.

Danskernes Digitale Bibliotek
Det stærkt faldende udlånstal giver ifølge udvalget anledning til bekymring, men udvalget hæfter sig samtidig ved, at bibliotekerne har et stabilt højt besøgstal, og det indikerer, at mange også opsøger bibliotekerne af andre grunde.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden