Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 JACOB EHRBAHN (arkiv)
Foto: JACOB EHRBAHN (arkiv)

Muligheder. Holms forlag Lindhardt & Ringhof føler sig ikke truet af forfatterens beslutning om selv at udgive sine erindringer.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk krimistjerne udgiver selv sin næste bog

Gretelise Holm, kendt for Karin Sommer-krimierne, udgiver selv sine erindringer.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I næste måned kommer forfatteren og journalisten Gretelise Holms erindringer med titlen ’Jesus, pengene og livet’. Hun står selv for udgivelsen, der bliver trykt i 3.000 eksemplarer.

Hvis det lykkes at sælge samtlige bøger, er hun med til at cementere, at etablerede forfattere godt kan få succes med at udgive selv.

Tilfredsstiller sig selv
»På den måde kan jeg bestemme alt, og jeg kan holde prisen nede. Som det er nu, er der jo rigtig mange led, der skal tjene på forfatterens kerneydelse. Men man har da lidt dårlig samvittighed. I forvejen har jeg to forlag, og det er som at have både en mand og en elsker og alligevel foretrække at tilfredsstille sig selv«, siger Gretelise Holm.

Som beskrevet i Politiken mandag regner blandt andet Gyldendal med, at et voksende antal forfattere, også etablerede navne, efterhånden vil prøve at udgive selv, fordi det med den nye, digitale teknik er blevet både nemmere og billigere.

LÆS OGSÅ Gyserforfatteren Steen Langstrup har tidligere lavet eget forlag, og det samme har forfatterne Inger Wolf og Marianne Gade.Gretelise Holm siger, at hun godt kan finde på at udgive flere bøger på eget forlag, eksempelvis har hun en løs plan om at udgive et udvalg af sin journalistiske produktion, når hun om et år har 50-års jubilæum som journalist, men ellers vil hun stadig udgive sin krimiserie om Karin Sommer hos Lindhardt & Ringhof. Forlag føler sig ikke truet

Man har da lidt dårlig samvittighed

L&R’s adm. direktør Lars Boesgaard giver da også forfatteren sin opbakning. »Jeg er ikke spor foruroliget. Hendes øvrige bøger ligger stadig hos os. Forfatterne skal bare prøve de nye muligheder af. Tidligere har en flok på kun 10-20 mennesker bestemt, hvad der skulle udkomme af kulturlitteratur i Danmark. Det er da mere foruroligende. Nu vil vi opleve, at vores forfattere nogle gange vil udgive selv, mens de andre gange bruger os«, siger Lars Boesgaard.

LÆS OGSÅ Gretelise Holm ser udgivelsen af erindringsbogen som et eksperiment, og hun ligger ikke søvnløs, fordi hun har op imod 80.000 kr. på højkant. Pengene er blevet brugt på tryk, grafisk arbejde og eksterne konsulenter. »Selv om man udgiver selv, nytter det ikke, at det ser billigt ud, og det nytter heller ikke, at man kun har familie og venner til at læse ens tekster igennem. Det kan man ikke stole på«.Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden