Hemingway. En fejl på Gyldendal har gjort, at et gammelt manuskript er blevet udgivet istedet for det, der er blevet gennemarbejdet.
Foto: Alinari Archives/ALINARI

Hemingway. En fejl på Gyldendal har gjort, at et gammelt manuskript er blevet udgivet istedet for det, der er blevet gennemarbejdet.

Bøger

Gyldendal trækker sjusket Hemingway-bog tilbage

Bo Tao Michaëlis' biografi er fuld af fejl og sjusk, erkender forlagschef.

Bøger

En dansk biografi om forfatteren Ernest Hemingway, der netop er udgivet af Gyldendal, er så behæftet med faktuelle fejl og stavefejl, at forlaget i går trak bogen tilbage fra boghylderne.

Bogen ’Hemingway. En mand og en myte’, der er skrevet af Politikens anmelder Bo Tao Michaëlis og delvis bygger på hans Hemingway-biografi, ’Århundredets mand’ fra 1999, fik en hård medfart i både Weekendavisen og Berlingske, der kaldte den henholdsvis en »umanerligt sjasket ikke-biografi« og en »gennemført sjusket bog«.

LÆS OGSÅ

»Hvordan har Bo Tao Michaëlis kunnet levere et så gennemført sjusket manuskript? Og hvordan i alverden har forlaget kunnet lade det passere?«, spørger Berlingskes anmelder.

Gyldendal påtager sig det fulde ansvar, siger redaktionschef på forlagets faktaredaktion Louise Haslund-Christensen. Og man har både røde ører og er »dødærgerlige« over, at bogen slap ud fuld af fejl.

»Vi har jo en fast arbejdsprocedure, men denne gang er der sket en række fejl, såsom en forkert korrektur, der er blevet sendt videre i systemet. Arbejdsprocessen er ikke blevet styret stramt nok. Men det giver os anledning til at se på vores arbejdsprocedurer, så det ikke sker igen«, siger hun.

Jeg er jo ikke nogen tøsedreng, og jeg står da inde for det, jeg har skrevetBo Tao Michaëlis mener ikke selv, at han har afleveret et sjusket manuskript.

»Der har selvfølgelig været nogle fejl undervejs, som der jo altid er i manuskripter, og det har altid været sådan, at man skal læse korrektur på det, jeg skriver. Jeg har arbejdet flere år på den, og pludselig gik det meget hurtigt, og den skulle ud. Og så er der åbenbart sket en eller anden fejl, så det manuskript, der skulle være rettet, ikke er blevet det«, siger Michaëlis, der er glad for, at Gyldendal har besluttet at trække bogen tilbage.

LÆS OGSÅ

»Jeg er jo ikke nogen tøsedreng, og jeg står da inde for det, jeg har skrevet. Jeg synes stadig, at jeg har skrevet en god bog, men der er bare mange fejl i«.

Det er endnu ikke besluttet, om bogen bliver udgivet ved en senere lejlighed.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce