Priserne bliver ikke sat ned på trods af lavere moms-betaling, siger Saxo.com
Foto: JACOB EHRBAHN (Arkiv)

Priserne bliver ikke sat ned på trods af lavere moms-betaling, siger Saxo.com

Bøger

Momsflygtningen Saxo: Vi holder priserne i ro

Saxo.com sælger ikke fra Luxembourg for at dominere det danske marked, siger formand.

Bøger

De små danske netboghandler behøver ikke at frygte, at Saxo.com i nær fremtid sænker prisen på e-bøger herhjemme, fordi de i stedet for den danske moms på 25 procent slipper med at betale tre procent, efter at selskabet har oprettet et selvstændigt selskab i Luxembourg.

LÆS MERE

Det sker nemlig ikke for at få en fordel på det danske marked, men for at slippe for en ulempe på det internationale, erklærer bestyrelsesformand Martin von Haller Grønbæk.

»Selv hvis vi havde 100 procent af det danske e-bogsmarked, ville det ikke gøre den store forskel. For så stort er det altså ikke. Vores strategi er international i den forstand, at vi fremadrettet ikke bare ønsker at levere vores ydelser til det danske marked, men også på andre markeder«, siger han.
Saxo.com: Vi overholder reglerne

Små dansk e-bogsselskaber kan vel frygte, at I pludselig udnytter den nye mulighed for at dumpe priserne?»Hvis det er for dyrt for de mindre selskaber at lægge sig i Luxembourg, kan de jo gå sammen og etablere en fælles distributionsenhed dernede. Det skal heller ikke udelukkes, at Saxo vil stille det til rådighed på et tidspunkt«.

LÆS OGSÅ Hvor mange stillinger har I flyttet fra Danmark til Luxembourg?»Ingen. Vi har bare ansat nogle ganske få mennesker til at drive distributionen i Luxembourg, så vi overholder de regler, som gør, at momsen betales i Luxembourg«.Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden