0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Modtagelsen af Leif Davidsens 'Den ukendte hustru'

Anmeldelserne af Leif Davidsens nye thriller er pæne uden at være prangende - og så er det vist en forbrydelse at være en halvkedelig mand ...

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er generelt kvinderne, der er hårdest ved Leif Davidsen i deres anmeldelser af hans nye roman 'Den ukendte hustru'.

Og selv det er ikke særlig hårdt. Det går mest på, at hans mandlige hovedperson er svær at holde ud, endsige holde af (kvinder skal da også altid blande psykologi ind i alting!).

Men alle anmeldere er - medtaget et par spydigheder - enige om, at Davidsen også denne gang vil sælge godt. En af dem skriver, at hver gang Leif Davidsen og Jane Aamund udgiver en ny roman, »bliver de straks købt af en enorm læserskare, også selv om der dybest set står det samme i alle deres romaner. Eller måske netop derfor«.

Rutinepræget?
Børsens Christa Leve Poulsen skriver: »Jeg har før beklaget mig over Davidsens noget stereotype skildring af kønnene og deres liv med hinanden, og her må jeg gøre det igen. Det ligger naturligvis til dels i genren, men mændene er altså meget svedige og driftige«. (Mon anmelderen her mener foretagsomme eller driftsstyrede?, MT).

Den ukendte - og forsvundne - hustru Nathalie har til gengæld »en æggende udstråling - et miks af hjælpeløshed og indre styrke, en klassisk cocktail for en udenlandsk kvinde«. (Den lader vi stå lidt ...).

Christa Leve Poulsen har det svært med troværdigheden i »de mere psykologisk eksistentielle problemstillinger, der har afgørende betydning for plottet i denne lange og omstændelige roman«.

Til gengæld synes hun, at de »udenrigspolitiske overvejelser er helt i top og lækkert, lækkert serveret«. (Er det nu en ros, Davidsen kan være tryg ved?). I hvert fald slutter Børsens anmeldelse således: »Med en lidt lærerindeagtig formulering er 'Den ukendte hustru' velgjort og kompetent, men også en kende rutinepræget«.

Drop bare hovedpersonen
Der er flere lærerindeagtige formuleringer i Informations anmeldelse. Her giver Mette Højbjerg gode råd til Davidsen. Blandt andet anbefaler hun ham at genbruge en Jan Stage-lignende biperson, hvorimod han ikke behøver genbruge hovedpersonen.

For selv om »onde tunger - og mange kvinder« vil mene, at han er typisk, er han »intet mindre end ufatteligt kedel