0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
AP (arkiv)
Foto: AP (arkiv)

Det sker ikke herhjemme: Denne roman forudså Donald Trump

Den glemte nobelpristager Sinclair Lewis’ fantasi ’Det sker ikke herhjemme’ fra 1935 - om en skruppelløs højrepopulist, der afliver amerikansk demokrati - er blevet reaktualiseret. Den viser, hvad den politiske roman kan.

FOR ABONNENTER

Hvilke bøger overlever? Det er lidt af et lotteri, men verdens uventede rotationer kan give lykkehjulet et ekstra nøk, så glemte navne får uventet ny aktualitet.

Penguin Books har netop genudgivet »seven classics for the ’post-truth’ era«, og slagnummeret er Sinclair Lewis’ roman ’It Can’t Happen Here’ fra 1935. Lewis var den første amerikaner, der – i 1930 – modtog Nobelprisen i Litteratur, især for de bidske romaner ’Main Street’ og ’Babbitt’ om åndløs småborgerlighed. Siden er han næsten gået i glemmebogen, især uden for USA.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere