Norge er et af verdens 
rigeste og 
lykkeligste lande, men der ligger 
også et pres på den enkelte, når der nærmest ikke er grænser for, hvor godt man kan have det, siger Helga Flatland.
Foto: Emma Sejersen/

Norge er et af verdens rigeste og lykkeligste lande, men der ligger også et pres på den enkelte, når der nærmest ikke er grænser for, hvor godt man kan have det, siger Helga Flatland.

Bøger

Helga Flatland: »Ægteskabet bliver bare alt for lidt udfordret i vores tid, hvor vi skifter kærester, ligesom vi skifter undertøj«

Helga Flatland tilhører den norske ’glasurgeneration’. Unge i trediverne, der er vokset op med rigdom, valgmuligheder og et samfund, der rydder op efter dem. Hvad sker der, når deres gamle forældre bliver skilt? Det har hun skrevet en prisbelønnet roman om.

Bøger
FOR ABONNENTER

På bogens forside ser vi et sort-hvidt billede af en smilende familie i en sofa. Far med pibe, to vandkæmmede drengebørn og en pige med fin, hvid krave. Mor har sat håret, men mere interessant er den pakke cigaretter, der ligger på sofabordet foran hende.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce