Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg

Kristina Sandberg er uddannet psykolog og arbejdede som sådan i mange år, men lever nu af at skrive.

1.500 sider lang hyldest til husmoderen: Hun skriver kogekunst, rengøring, ægteskab og børnepasning ind i litteraturhistorien

I sin 1.500 sider lange trilogi om den svenske husmor Maj fortæller Kristina Sandberg, hvordan kvinders stilling i samfundet var politisk og økonomisk styret fra 1930’erne til 1960’erne. Og hvor væsentlige husmødrene var for opbygningen af det velfærdssamfund, der siden tog afstand fra dem.

FOR ABONNENTER

Der findes næppe et folkebibliotek i hele Sverige, som Kristina Sandberg ikke har besøgt i de senere år for at tale med læsere om sin Maj-trilogi. Forfatterens i alt godt 1.500 detaljerede sider om husmorliv med vasketøj, rengøring, børnepasning, ægteskab og madlavning i en svensk provinsby fra slutningen af 1930’erne beskriver kvindeliv, der ellers ikke er blevet værdiget megen opmærksomhed. Hverken i historiebøgerne, litteraturhistorien eller skolebøgerne.

’At sørge for sine’ hedder det mellemste af trilogiens bind, og det var, hvad husmødre som Maj skulle. Uden selv at tage plads. Og uden at få tak bagefter.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden