Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
AP//Ritzau Scanpix
Foto: AP//Ritzau Scanpix

Forholdet mellem de to relativt privilegerede mennesker, Elizabeth Haysom og Jens Söring – her fotograferet i 1987 – og drabet på hendes forældre vakte nysgerrigheden hos forfatteren Christina Hesselholdt. Her fornemmede hun, at der var en historie, der var så dunkel og uafklaret, at det kunne blive til en roman. For hvad drev dem til det? Foto: AP//Ritzau Scanpix

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

True crime i dansk roman: Hvad fik to privilegerede mennesker fra den højere middelklasse til at ødelægge deres liv totalt?

Et blodigt dobbeltmord er omdrejningspunktet for Christina Hesselholdts nye roman. Et ungt kærestepar har beskyldt hinanden for mordene. De afsoner stadig lange fængselsstraffe. Det er anden bog i træk, hvor Hesselholdt bruger virkelige personer som skelet for sin fiktion.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Bedford, Virginia. 1987. Elizabeth Haysom er 23 år gammel. Med håret sat op og iført en råhvid dragt, der når helt til gulvet, går hun gennem den stopfyldte retssal i Bedford for at sætte sig i vidneskranken.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden