0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Bogfolk: Christina Hesselholdts Vivian er en modpol til standardmennesket af i dag

Christina Hesselholdt er med sin biografiske roman om den gådefulde, amerikanske gadefotograf Vivian Maier nomineret til Politikens Litteraturpris 2016. Hør hende fortælle om Vivian i denne uges Bogfolk.

Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Forfatter Christina Hesselholdt er blandt de syv nominerede til Politikens Litteraturpris 2016. Hør hende i ugens Bogfolk - Politikens litteraturpodcast.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fotografen og babysitteren Vivian Maier levede på overfladen en stilfærdig tilværelse som en kærlig, kontant og ilter barnepige for velhavende familier i Chicago og New York. Men i over fire årtier tog hun mere end 150.000 fotografier, som først så dagens lys på en auktion kort før hun døde.

Forfatteren Christina Hesselholdt har skrevet en biografisk roman om den gådefulde, amerikanske gadefotograf Vivian Maier. Den hedder ’Vivian’ og er blandt de syv værker, som af litteraturredaktionen her på avisen er blevet nomineret til Politikens litteraturpris på 200.000 kroner.

I denne uges Bogfolk kan du høre Jes Stein Pedersen i samtale med Christina Hesselholdt om romanen, om Kodak-girls, om seksualitet og om kvinden Vivian, som Hesselholdt mener, er en direkte modpol til standardmennesket af i dag.

Hør ugens Bogfolk her:

Bogfolk

#68: Politikens Litteraturpris: Christina Hesselholdt
#68: Politikens Litteraturpris: Christina Hesselholdt

Henter…

Blandt de øvrige nominerede til Politikens Litteraturpris 2016 er Peter Laugesen for ’Brev til en maler’, Kirsten Thorup for ’Erindring om kærligheden’, Mich Vraa for ’Haabet’, Olga Ravns for ’Den hvide rose’, Peder Frederik Jensen for ’Vold’ og Merete Pryds Helle for ’Folkets skønhed’.

Frem til den 24. februar 2017, hvor det offentliggøres, hvilket værk, der har fået flest læserstemmer og som dermed vinder prisen, vil vi i Bogfolk - Politikens litteraturpodcast - bringe interviews med de nominerede forfattere.

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk/podcast, som podcast i iTunes eller i Politikens podcast-app, som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.


Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter