0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Virginia Woolf undersøger sindets vanvittige plasticitet i ny genudgivelse

PODCAST: Ugens Bogfolk anmelder genudgivelsen af Virginia Woolfs asymmetriske slægtsroman ’Årene’ og Jens Blendstrups sølle og sjove 'Slagterkoner og bagerenker'. Og så spiser vi Jussi-kage, afslører Nobelpris og taler om Danmarks krimikonge nummer 1, Jussi Adler-Olsen.

(AP Photo)/ASSOCIATED PRESS
Foto: (AP Photo)/ASSOCIATED PRESS

GENUDGIVELSE: Den engelske forfatterinde Virginia Woolf blev født i 1882 og tog i 1941 sit eget liv, da hun druknede sig i floden Ouse i Sussex. Hun var en meget indflydelsesrig litterær stemme, og i den netop genudgivede roman 'Årene' undersøger hun sindets vanvittige plasticitet, siger Lise Garsdal.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Virginia Woolfs roman 'Årene' har alt, hvad man kan begære af scenisk fylde, selskaber med og uden brus, sarte og brutale landskabsmalerier og er en enestående kikkertundersøgelse af sindets vanvittige plasticitet, siger Politikens litteraturkritiker Lise Garsdal. Hun har nemlig anmeldt den helt nye Woolf-genudgivelse og taler med Silke Fensman om den helt særlige engelske flanør og forfatterinde Virginia Woolf.

Og så skal vi ned i det det sølle og det sjove, det tragiske og det komiske, som forfatteren Jens Blendstrup praktiserer. Han er nemlig aktuel med en ny roman, der hedder 'Slagterkoner og bagerenker'. Mikkel Krause Frantzen har anmeldt bogen om den 52-årige el-montør Jørgen, som han giver 4 hjerter i dagens avis.

Til sidst i programmet skal vi selvfølgelig omkring Jussi Adler-Olsen, hvis helt nye roman 'Selfies' udkom med et stort udgivelsestraktement i Politikens Boghal i sidste uge. Bogfolk var selvfølgelig forbi til en selfie med Jussi, et stykke Jussi-kage og en snak med Boghallens gode bestyrer Christina Thiemer. Til sidst fortæller Politikens kritiker og krimiekspert Bo Tao Michaëlis, hvorfor Jussi er en uforlignelig plotmager.

Og så kan du også høre, hvordan det lød, da vinderen af årets Nobelpris i litteratur blev afsløret her på avisen.

Medvirkende: Lise Garsdal, Jens Blendstrup, Mikkel Krause Frantzen, Christina Thiemer, Jussi Adler-Olsen, Karen Thisted, Bo Tao Michaëlis og Carsten Andersen.

Vært: Silke Fensman

I redaktionen: Jes Stein Pedersen, Silke Fensman, Katrine Hornstrup Yde og Hanne Budtz-Jørgensen.

Hør ugens Bogfolk her:

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere