0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

»Nordisk Råds Litteraturpris kom til verden på grund af ødelagt nordisk politik«

PODCAST: Denne uges Bogfolk stiller skarpt på uddelingen af Nordisk Råds Litteraturpris 2016, på prisens historie, kvaliteter og litterære betydning. Og så fortæller Bettina Heltberg om den store, nye H.C. Andersen bog af Johan de Mylius.

JACOB EHRBAHN
Foto: JACOB EHRBAHN

LITTERATURPRIS: Den danske forfatter Bjørn Rasmussen er med sin digtsamling 'Ming' (2015) blandt de nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris 2016.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Nordisk Råds Litteraturpris kom til verden på grund af ødelagt nordisk politik,« forklarer Thomas Bredsdorff i Bogfolk, som i denne uges stiller skarpt på uddelingen af Nordisk Råds Litteraturpris 2016.

Nordisk Råds Litteraturpris er blevet uddelt siden 1962 og uddeles hvert år til et skønlitterært værk, som er skrevet på et af de nordiske sprog og som lever op til en række litterære og kunstneriske krav. I denne uges Bogfolk sætter vi fokus på det nordiske råds arbejde, på litteraturprisens historie og på udvælgelsen blandt de nordiske, litterære favoritter.

Lyt med når Jes Stein Pedersen taler med Thomas Bredsdorff om de lange linjer i prisens historie, med Lilian Munk Rösing om udvægelsesprocessen og med Lise Garsdal om de forskellige litterære favoritter.

Til sidst i programmet fortæller Bettina Heltberg desuden om Johan de Mylius’ store nye bog om H.C. Andersen ’Livet og skriften’.

Gæster i studiet: Lise Garsdal, Thomas Bredsdorff, Lilian Munk Rösing og Bettina Heltberg

Vært: Jes Stein Pedersen

I redaktionen: Jes Stein Pedersen, Silke Fensman, Katrine Hornstrup Yde og Hanne Budtz-Jørgensen.

Hør ugens Bogfolk her:

Bogfolk

#57: Nordisk Råds Litteraturpris 2016 og H.C. Andersen
#57: Nordisk Råds Litteraturpris 2016 og H.C. Andersen

Henter…

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens nye app ’Politiken Podcast’, som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.


Læs mere:

Annonce

Læs mere