Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Viktor Gårdsäter. Illustration: David Navarro Delgado
Foto: Viktor Gårdsäter. Illustration: David Navarro Delgado

Udgivelsen af ny roman gjorde den garvede forfatter Klas Östergren nervøs: »Her sidder en halvgammel mand og skriver om teenagere. Fy for den!«

Klas Östergren er produktiv som aldrig før. Siden han forlod Det Svenske Akademi i vrede, har han skrevet 600-700 sider. Han bliver dog ramt af akut døvhed, når man spørger, om han selv vil skrive om alle skandalerne. Foreløbig er han aktuel på dansk med romanen ’I en skov af sumak’. Carsten Andersen har interviewet den svenske forfatter.

FOR ABONNENTER

Dagens Nyheter bragte dengang et foto, som viste Klas Östergren, der ad ad en smal brostensbelagt gade i Gamla Stan var på vej mod aftentoget, der skulle bringe ham hjem til Österlen. Det var ikke kun symbolsk, han blev fotograferet bagfra. Han meldte sig ud, og han har ikke fortrudt.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden