Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ivan Boll
Foto: Ivan Boll

Mette Moestrup: »En nat vågnede jeg ved, at jeg hørte et æble blive skrællet og skåret i både. Jeg lå med lukkede øjne og mærkede en andens tilstedeværelse i rummet«

Hun lå på 91 æbler som forarbejde til sin nye bog, ’Til den smukkeste’. Men hvorfor?

FOR ABONNENTER

91 nåede jeg op på«. Mette Moestrup laver en trekant af æbler på sit gulv. »Det var nok til, at jeg kunne ligge på dem. Det kan jeg anbefale alle«. Hun griner højt. Imens forestiller jeg mig digteren ligge på en stor æbletrekant ude i haven ved det sommerhus hun lånte. Frugtpyramiden var ikke tænkt som massageapparat, men som en del af Mette Moestrups forarbejde til hendes nyeste bog ‘Til den smukkeste’, der udkommer om et par uger. Men hvorfor skal en digter ligge på æbler for at skrive en digtsamling?

»Jeg kan nok godt lide at arbejde konkret med ting. Det er en blanding af at være meget nørdet og meget sanselig«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden