Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det var året, hvor der var VM i fodbold, og Kim Larsen og prins Henrik døde: Kim Skotte skrev sig gennem 2018. Et nyt digt. Hver dag

Hvordan ser et år ud, hvis man omsætter det til haiku? Politikens Kim Skotte besluttede sig for at fange nuet i strakt galop og skrive om sit 2018 i haikuform. 365 digte, tre linjer om dagen i et år. Samlingen ’365 - et år i haiku’ er netop udkommet, og Kim Skotte skriver her om bogens tilblivelse.

FOR ABONNENTER

Alt sammen indhøstet med sanserne til en konkret vidensbank. Om aftenen har historiefortælleren så flettet det sammen og fortolket. Næsten som en drøm gør det med den forløbne dags begiven- heder. Har kigget op på stjernerne og set ind i ilden, mens de har taget form efter tegn og undere. Og skyggeskikkelserne har danset om bålet og mindet om de gamle og deres bedrifter, der således er blevet holdt i live.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden