Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Digter Lars Skinnebach er blandt de optrædende til Klima&Litteratur.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alle forfattere ankommer med tog og bus: København inviterer til landets første festival om klimalitteratur

Den globale klimakrise er en realitet, der efterhånden er gået op for de fleste. Til den nye litteraturfestival Klima&Litteratur kan man blive klogere på, hvad litteraturen kan bidrage med i klimadebatten.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Har litteraturen et politisk potentiale, en agens? Ja, det har den vel nok, selv om den måske ikke er helt så slagkraftig, som den har været.

Men eftersom den globale økologiske og klimatiske krise påvirker snart sagt alle aspekter af livet og samfundet, fylder den også stadig mere i nyere litteratur.

Til oktober får klimalitteraturen så sin foreløbige kulmination på dansk grund med den første litteraturfestival, som udelukkende fokuserer på forholdet mellem klima og litteratur.

Endagsfestivalen gæstes af forfattere fra hele Norden såsom danske Jonas Eika og Lars Skinnebach, norske Aase Berg og Lana Hansen fra Grønland.

Med fællesspisning om aftenen og kaffe om eftermiddagen ønsker arrangørerne bag festivalen at skabe mulighed for en uformel diskussion af klimalitteratur på kryds og tværs.

Klimaet er ikke kun på det litterære program, men fylder også i den praktiske afvikling af festivalen.

Forfattere ankommer med tog og bus, uanset hvor langt de må rejse, der kommer intet trykt program, ligesom man ikke kommer til at se plakater rundtom i byen.

Festivalen er støttet af Statens Kunstfond, Clara Lachmanns Stiftelse, Nordisk Kulturkontakt, Norla, og den norske ambassade.

Klima&Litteratur 2019, 5. oktober 13-22, Teaterøen, William Wains Gade 18, 1432 København.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden