0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Philip Ytournel
Tegning: Philip Ytournel

Det Svenske Akademi stod afklædt tilbage efter rækken af skandaler, som begyndte at rulle fra efteråret 2017. På torsdag uddeler forsamlingen nobelpriserne for både 2018 og 2019, forhåbentlig lidt mere påklædt, end Philip Ytournel forestiller sig dem.

Schyyy, Akademiet voterer: De har været nede at bide i græsset, men nu er disse mænd og kvinder klar til at kåre nobelprismodtagerne

Da stormen blæste hårdest over Det Svenske Akademi, var institutionens overlevelse på spil. De hårdeste modstandere svinede hinanden til i medierne, og Akademiet mistede sin troværdighed.

FOR ABONNENTER

Rekonstruktion eller undergang. Liv eller død.

Så stor var tvivlen helt inde i kernen af Det Svenske Akademi sidste år i maj. Klarede institutionen skærene? Nobelstiftelsen havde netop vredet armen om på Akademiet. Nej, det var ikke en god ide at uddele årets nobelpris i litteratur på et tidspunkt, hvor hele verden skiftevis lo eller rystede på hovedet ad institutionen fra 1786.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere