0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Giv en julegave, der glæder langt ind i det nye år. Giv et abonnement på Politiken

5 hjerter: Fremtidsroman er så normal, at du bare behøver at slentre ned ad Vestergade for at se, at sådan er det allerede

Anne-Marie Vedsø Olesens Maggi-terning af en dystopi er noget af det bedste, hun har skrevet.

Ditte Valente
Foto: Ditte Valente

Anne-Marie Vedsø Olesens 'Månen over Øen' er en af hendes skarpeste og mest konsistente romaner til dato.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Lad dig ikke forvirre af titlens småkedelige normalitet. For intet er normalt i resten af de 166 små, tættyggede og tætbyggede sider i Anne-Marie Vedsø Olesens drevne dystopi ’Månen over Øen’.

Og man keder sig ikke et sekund. Eller rettere: Det chokerende er faktisk, at denne fremtidsroman i grunden er så ’normal’, at man bare behøver at slentre ned ad Vestergade for at se, at sådan er det allerede. Eller at sådan kan det ende med at blive om et gispende kort sekund. Moralsk? Ja, selvfølgelig! Men også ret frigørende, som al sandhed kan være.

Så kast dig ud. Og gisp. For ’Månen over Øen’ er en af Anne-Marie Vedsø Olesens skarpeste og mest konsistente romaner til dato. Meget er, som det plejer. Universet er syret og surreelt. Der er en dobbeltbundet (is)dronningekvinde i hovedrollen – her opkaldt efter en af antikkens filosoffer, Hypatia. Og vi føres steder hen, hvor blødt wienerbrød nægter at gå.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce