Hvad stiller man op med tidens uundgåelige gang? Hvad gør man med erkendelsen af, at alting før eller siden hører op og, ikke nok med det, nådesløst skifter karakter i erindringen og erstatter gode minder med smertelige erfaringer? Det har den chilenske børnebogsforfatter María José Ferrada givet sig i kast med at undersøge i sin romandebut fra 2017, der nu foreligger på smukt dansk takket være det lille kvalitetsforlag Jensen & Dalgaard.
Ferradas grundingredienser? En storrygende syvårig pige, hendes omrejsende isenkramsælgende far og et nærmest sølvfarvet knastørt og menneskeforladt chilensk landskab, der indhyllet i en slags let og flygtig tåge – eller er det en magisk støv af sorg, tab og altings forgængelighed – danner baggrund for en uforlignelig fortælling, der gør det usynlige synligt og vækker de døde til live. Hvis man ellers er klar til at se.
Syvårige M akkompagnerer sin far, D, på dennes små rejser til afsidesliggende landsbyer og småprovinser, hvor de blandt meget andet sælger skruer, dørspioner, fliser og fukssvanse af mærket Kramp. M’s mor er åndeligt fraværende og har sine egne grunde til at stemple ud af virkeligheden, hvilket samtidig gør det muligt for D at tage M med på sine ture i stedet for at sende hende i skole.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind