Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ungdomsroman for piger

Bente Clod fortæller videre om bodypainter Ursula fra kartoffelrækkerne.

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Optakten til Bente Clods nye roman er forrygende.

Ind ad døren hjemme i Kartoffelrækkerne ved Søerne i København træder Ursula stolt med sin nye kæreste Cecilie. Ursula er lige fløjet ind fra London, hvor hun vandt Den Gyldne Pensel i bodypaint. Mor er hektisk.

Far får ordene i den gale, fordømmende hals. Pigerne strømmer ud ad døren for at hygge sig et andet sted.

Hjerter i brand
Glæden åbner ’Body Tactics’, der er en fortsættelse af ’Body Effex’ (fra 2006). Og forelskelse er Bente Clods speciale. Hun kan skrive så fuglelet og flammende om hjerter i brand.

Hun gjorde det i trilogien om sanglærken Thilde fra Nansensgade, der indbragte hende Kulturministeriets Børnebogspris. Men det bliver straks sværere, når alvoren banker på, når parolerne skal på plads, og når underverdenen begynder at blande sig.

For glæden varer kort i denne bog. Cecilie er ikke til at holde på, og gennem kaskader af tårer og et stigende pres fra Patricia om at sætte 25.000 kroner ind på hendes bankkonto mister Ursula retningen, og historien bliver rusten i mælet.

Kysser med veninde
Den betagelse af hele miljøet med special effects, tøjmærkers signalværdi, timelang maskelægning og frie fugle, som var i Ursulas første bog, den er blevet til et ærinde.

Og pigen er blevet et postulat. Historien kulminerer under Prideparaden, der når helskindet frem til Rådhuspladsen, mens en solbrændt statsminister er på scenen, og Ursula kysser vildt med sin nye veninde. Hvem det er, skal ikke røbes. Mon det holder?

Mere manisk end magisk
Naturligvis er bøgerne om Ursula for piger. Men netop den fremmedartede verden af mode og magi gjorde ’Body Effex’ alment interessant.

Det kan man ikke sige om ’Body Tactics’, hvor de mange opregninger af stil og tøjmærker virker mere maniske end magiske. Bente Clod vil for meget. Eller for lidt. Historien trænger til en 3’er, hvor den gode lykke banker på igen. Body Happiness.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden