Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Fortidens skygge. Hassan Loo Sattarvandi  brød ud af den  belastede forstad, hvor han voksede op. Modsat mange af sine venner.
Foto: Cato Lein

Fortidens skygge. Hassan Loo Sattarvandi brød ud af den belastede forstad, hvor han voksede op. Modsat mange af sine venner.

Interview
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Iransksvensk forfatter: 'E.T.' var min vej ud af ghettoens håbløshed

I forstadens machokultur findes ingen plads til sårbarhed, fortæller Hassan Loo Sattarvandi.

Interview
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Steven Spielbergs ’E.T.' fra 1982 handler som bekendt om et rumvæsen, der er grueligt fejlplaceret, og som så gerne vil ringe hjem ...

Det er måske ikke indlysende, at det amerikanske filmeventyr kan bruges som en vej ud af ghettoens håbløshed, men sådan var det for Hassan Loo Sattarvandi, der i dag er både forfatter og filmmanusskriver, og som på Wikipedia står opført som den eneste berømthed, den belastede Stockholm-forstad Hagalund har fostret.

»At vokse op i Hagalund var som at bo i et minefelt. Volden var altid til stede, hele tiden måtte man navigere, så den ikke blev udløst på en selv«, siger Hassan Loo Sattarvandi, hvis seneste roman, ’Belejring’, udkommer på dansk tirsdag i næste uge.
Én lang telefonsamtale

Bogen skildrer et døgn i 15-årige Caspians miserable liv. Som Hassan er hovedpersonen fra Iran, bor i et socialt højhusbyggeri i Hagalund med mor og lillebror, mens faderen, skuffet over Sverige, har forladt menageriet og er rejst tilbage til Teheran.

Historien bliver fortalt gennem Caspians sønderslagne mund, boblende af blod efter et sammenstød mellem to grupper, i én lang telefonsamtale. Tilbageblik afslører et liv med hærværk, stoffer og vold.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden