Fortidigt. Where Yesterday is Today, er mottoet hos Retroworld i Hadsten. Stedet, der bl.a. bliver brugt til møder og fester, bugner af bohave fra 60’erne og 70'erne. Et af værelserne er en hyldest til Elvis. Pr-foto

Fortidigt. Where Yesterday is Today, er mottoet hos Retroworld i Hadsten. Stedet, der bl.a. bliver brugt til møder og fester, bugner af bohave fra 60’erne og 70'erne. Et af værelserne er en hyldest til Elvis. Pr-foto

Design

Her kan du gå i seng med retro og dvæle ved fortiden

Retroworld er spækket med sager fra den nyere fortid, for »nostalgi er meget bedre end lykkepiller«.

Design

Du kan slænge dig i pejsestuens mørkegrønne lædersofa, spise boller i selleri af stentøjskeramik på den orange-brune voksdug og falde i søvn under det mønstrede dynebetræk fra 1970’erne. Og når du vågner igen, kan du drømme videre i en verden af nyere fortid.

Tager man til udflugtsmålet Retroworld ved Hadsten, 30 kilometer fra Aarhus, rejser man 40-50 år tilbage i tiden. Her har Michael Bendstrup, som er håndværker, entreprenør og altmuligmand, skabt et univers, hvor så godt som alting er fra 1960’erne og 1970’erne. Men faktisk er det ikke de tidstypiske ting, der i sig selv er mest interessante, mener han.

»Det handler om nostalgi. Nostalgi liver op og vækker de glade hormoner i kroppen. Det er meget bedre end lykkepiller«, siger Michael Bendstrup, der selv er født i 1962 og nu oplever »min barndom passere revy«.

Nostalgi liver op og vækker de glade hormoner i kroppen. Det er meget bedre end lykkepiller

Kimen til Retroworld blev lagt for knap 10 år siden, da han købte en gård, egentlig for at have en udstillingshal og plads til sine veteranbiler.

LÆS OGSÅ

»Men det virkede bart, og så besluttede jeg, at man skal have fornemmelsen af at komme ind i en tidslomme. Så begyndte jeg for alvor at købe lamper, møbler og andet fra 1960’erne og 1970’erne. Og tænkte: Folk skal da også sove i et retroværelse«, siger Michael Bendstrup, som nu har slået dørene op til syv soveværelser, mens en skurvogn er indrettet som bollerum.

»Det var der jo i 70’er-kollektiverne«.

3 steder, hvor du kan dvæle ved fortiden

Cafeer og butikker landet over indretter sig med inspiration fra 1950’erne, 1960’erne og 1970’erne. Her er 3 andre steder, der også dyrker retrostilen:

1. Ismageriet på Kongelundsvej

Iført mønstrede forklæder og pastelgrønne hatte langer de ansatte is over disken som i de gode gamle dage i Ismageriet på Kongelundsvej på Amager.

2. Verner Panton-værelse på Hotel Alexandra

Flyt ind i det særdeles kulørte Verner Panton-værelse på Hotel Alexandra i København, som er spækket med interiør fra dansk designs guldalder.

3. Tidens samling i Odense

Dyk ned i årtiernes interiør, traditioner og mode. Tidens Samling i Odense har rekonstrueret dagliglivet i Danmark op igennem det 20. århundrede.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Design, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden