Foto: Peter Hove Olesen
Design

Marcin Kupinski: »Det er cool at have møbler med en historie«

Det har taget solodanser næsten fire år at møblere sin lejlighed. Han er vild med retrostilen.

Design

Mit hjem er der, hvor jeg gerne vil føle mig godt tilpas, og æstetik er noget, der betyder meget for mig. Så jeg har gjort rigtig meget ud af at indrette mig. Det tog mig tre-fire år at møblere min lejlighed, og selv nu, hvor jeg har de møbler, jeg skal bruge, kan jeg godt lide at rykke om på dem indimellem.

Jeg elsker de gamle designs og retrostilen. Jeg har en gammel Mustang fra 1966, som jeg bruger til søndagsture om sommeren. Jeg er vild med 1960’erne i USA, fordi det var en tid, hvor alt boomede. Jeg synes, designet og formerne fra den tid er rigtig cool. I dag er alting så praktisk, mens eksempelvis de gamle biler er utrolig smukt designet og ikke kun gennemtænkt til at være så praktiske som muligt.

Jeg kan også godt lide, at de gamle ting er holdbare. Når man køber sådan et møbel, er det en langtidsinvestering. Eames-stolen bliver stadig produceret i dag, men mine er gamle originale stole fra 1970’erne.

Jeg købte dem over nettet for tre år siden. Den tidligere ejer var en berømt tysk forfatter. Jeg kan ikke huske hans navn. Men jeg synes, det er cool at have noget med en historie. Jeg ledte i næsten et år, før jeg fandt de rigtige Eames-stole. Det handlede også om, at jeg var på jagt efter nogle bestemte farver. Nu har jeg en gul, en hvid, en mørkebrun og en mørkegrøn.

Stolene er nok mine yndlingsmøbler. Men de er ikke billige. Jeg har givet 2.000 kroner stykket, og det, tror jeg, er en ret god pris.

LÆS ARTIKEL

Jeg har altid godt kunnet lide Eames-stolen. Skallen, som man sidder i, er meget behagelig. Man falder ned i den, fordi den ligesom omfavner og støtter én. Men jeg kan faktisk allerbedst lide benene. Fordi de har et krydsmønster, så det ikke bare er fire almindelige ben.

To af stolene står ved mit spisebord. Jeg sidder i dem, når jeg spiser eller arbejder med mine små film ved min computer. Jeg redigerer dansefilm. Det er trailere for min vens årlige koreografikonkurrence.

Det begyndte som en hobby, men nu er det blevet mere seriøst. I fremtiden kunne jeg godt tænke mig at lave dokumentarfilm.

De to andre stole står ved vinduet ud til altanen. Nu, hvor det er koldt, kan jeg sidde bag glasset og stadig nyde solen. Her læser jeg bøger, ryger cigaretter eller kigger ud på Frederiksberg Have.

Pladsen ved vinduet er et neutralt spot, hvor jeg kan slappe af. Hvor jeg kan tænke over mit liv, min karriere, mine drømme.


Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Design, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden