Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
HJEM. »Jeg kan godt lide, at vores hjem afspejler, hvem vi er«, siger Bubber.
Foto: Joachim Adrian

HJEM. »Jeg kan godt lide, at vores hjem afspejler, hvem vi er«, siger Bubber.

Design
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bubbers yndlingsmøbel: »Der er selvfølgelig lettere måder at skaffe et bord på«

Alt ved Bubbers spisebord er gennemtænkt, genbrugt og håndlavet. Og det er netop de små, personlige detaljer, som gør et hjem til et hjem, mener tv-værten.

Design
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Jeg har spist ved andre borde, hvor maden smager mindst lige så godt. Man sidder og spiser sine havregryn om morgenen, og funktionaliteten er jo 100 procent den samme, om bordet er fra Ikea eller håndlavet. Alligevel føles det helt fantastisk at have noget, der har en historie.

Min kone har selv designet bordet og tog ud på Genbyg på Amager, som handler med brugte byggematerialer, og fik dem til at lave det. Det tog et par måneder, fordi tømreren først skulle finde brædderne til bordet. Det er genbrugstræ fra alle mulige steder. Gamle gulvbrædder og træværk fra Nationalmuseet. Så det er jo rent faktisk gulvbrædder, vi spiser ved.

I det hele taget er der bare et eller andet unikt ved, at det er håndlavet. At der i den anden ende faktisk har stået nogle mennesker og lavet det. Det kan jeg godt lide at tænke på. Godt håndværk er altid lækkert. Sådan er det også inden for tv. At det ikke bare er sådan nogle programmer, man spytter ud i massevis, men at folk går lidt op i det, de laver.

Da tømreren skulle give bordet lak, syntes han, at det kunne være sjovt at prøve med epoxymaling. Han havde aldrig prøvet det før, og vi var friske på ideen. Det er den slags maling, som ligger uden på glasfiberen på både. Nu ser det ud, som om der er 20 lag lak på bordet. Det ser pissegodt ud.

Det er en helt fantastisk helhedsfølelse at være med i hele processen. At der er en tanke med alt fra farvenuancer til skruerne og bordbenene.

Der er selvfølgelig mange andre og lettere måder at skaffe et bord på, men når jeg kigger på det, bliver jeg altid så glad for detaljerne, og så er det lige pludselig ikke bare et bord længere. Der er noget helt særligt ved at gå ind i rummet og kigge på noget, der simpelt hen er blevet lavet til os, og det betyder langt mere, end hvis vi bare havde købt det mest populære bord i en butik.

Jeg prøver altid at gøre mig umage med de personlige ting, så det er mit hjem og ikke et hotel

Jeg kan godt lide, at vores hjem afspejler, hvem vi er. At det ikke ser ud, som om vi bor i en udstilling fra et møbelhus med de samme plakater og møbler som alle andre.

Men jeg har da også nogle glas fra Ikea – og dem er jeg simpelt hen så glad for. Når jeg har sådan et glas i hånden, føler jeg mig hjemme, selv om de bliver skudt ud af en eller anden fabrik, og de nøjagtig samme glas står i kantiner og 20.000 andre steder.

Når det gælder de større ting i hjemmet som møbler og kunst, vil jeg dog gerne prioritere anderledes, og jeg prøver altid at gøre mig umage med de personlige ting, så det er mit hjem og ikke et hotel. Bordet kostede omkring 7.000 kroner, men så er det også en investering i noget, vi kan holde ud at spise ved i rigtig, rigtig mange år.

Selv om det faktisk overhovedet ikke er mine ting, jeg går op i, bliver jeg utrolig glad for investeringen, når jeg tænker på bordet. Jeg vil ikke sige, at jeg tænker på det hver evig eneste dag, men når jeg gør, synes jeg, det har været det hele værd«.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Design, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden