Foto: KADK

Nu kan du tage på Københavns mest kreative loppemarked: De vil virkelig noget med tingene på Designskolen

77 designere er netop blevet færdige på Kunstakademiets Designskole. Deres projekter peger i alle retninger, men en ting har de til fælles: De oser langt væk af engagement.

FOR ABONNENTER

Det kan til tider minde om en tur på et loppemarked, når man besøger en afgangsudstilling på en kreativ uddannelse. Nogle stande har gjort en masse ud af opstillingen og mindre ud af formidlingen. Andre har satset alt på formidlingen, men er måske ikke kommet helt i mål med varerne. Som besøgende ved man aldrig helt, hvad man får, men man er garanteret en ting: Det er sjældent kedeligt.

Den fornemmelse er stadig intakt på Holmen i København, hvor Designskolen den næste måned frem viser 77 nyudklækkede designeres afgangsprojekter. Men der er skruet lidt ned for den uforudsigelige præsentation i år af to grunde.

For det første er det lykkedes skolens udstillingskurator, Susanne Jøker Johnsen, at skabe et udstillingskoncept, som er forholdsvis roligt og overskueligt.

De studerende arbejder med alt fra tekstil og mode over keramik og illustration til spil, møbelkunst og koncepter, og det betyder, at deres afgangsprojekter er vidt forskellige. Men ved at placere alle projekter på små podier og hellige hele udstillingens midtergang en catwalk med modefolkenes projekter, får udstillingen et udtryk, der nok stadig er spraglet, men som giver meget mere mening end tidligere år, hvor loppemarkedsfornemmelsen til tider har været så udtalt, at man har mistet overblikket.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce