Det er ikke en bog, og det er heller ikke et magasin. Det er et ’bookazine’, som forfatteren Rigetta Klint netop har sendt på gaden med titlen ’HÅNDværk’. Hvad bookazine dækker over, er lidt uklart, men det er en mellemting mellem et magasin (uden annoncer) og en bog.
Sidste år udsendte Rigetta Klint bogen ’Håndværk’, og det nye bookazine fortsætter linjen med at fortælle historier om folk, der er optaget af at bruge deres hænder til at lave mad, keramik og møbler. Gamle og nye håndværk præsenteres over de 151 sider, og det hele krydres med smukke billeder og en farvetone, der aldrig bliver for skrigende.
Rigetta Klint vil have os til at tænke mere over, hvad vi spiser og hvordan. Hun tager til frokost hos designeren Hanne Dalsgaard og arkitekten Henrik Jeppesen, som fortæller om den mad, de har tilberedt, om deres sommerhus (som selvfølgelig er megafedt og tegnet af dem selv), venner og familie.
Hun besøger Hårbølle Mejeri på Møn, der fremstiller oste, som ser så lækre ud, at man får lyst til at drage til Møn lige på stedet.
Keramikeren Julie Damhus fortæller om sin vej til leret, og vi forstår mellem linjerne, at det gamle håndværk er truet, fordi vores nuværende designskoler går mere op i proces og luftige budskaber end håndværk. Takket være et praktikophold hos keramikeren Lars Henrik Kähler kan Julie Damhus i dag leve af at arbejde med ler, og Rigetta Klint får skruet hendes historie sammen, så den både bliver vedkommende og en æstetisk nydelse.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.
Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.
Prøv Politiken nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her