Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MELINDA SUE GORDON/AP
Foto: MELINDA SUE GORDON/AP

Præmieret. Daniel Day-Lewis har tidligere vundet en Oscar for sin præstation i filmen 'There Will Be Blood', som dette billede stammer fra.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spielberg vil ikke lade Lincoln være amerikaner

Valget af hovedrollen i ny Lincoln-film kan skabe ballade, mener forfatter.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det bliver briten Daniel Day-Lewis, der skal spille USA's 16. præsident Abraham Lincoln i en ny film af Steven Spielberg.

Men at ikke en eneste amerikansk skuespiller er fundet værdig til at spille alle tiders mest populære amerikanske præsident, vil med garanti falde nogen for brystet, siger en forfatter, der har skrevet om Englands indblanding i den amerikanske borgerkrig.

Daniel Day-Lewis ville til enhver tid have været blandt verdens bedste skuespillere

»Jeg tror, at folk vil blive vrede. Her taler vi altså om en af de mest kendte af alle amerikanske præsidenter«, siger forfatteren Amanda Foreman til den britiske avis The Independent, og fortsætter:

»Det vil blive mange kvaler omkring den sag, for det bliver ikke nemt at fortælle amerikanerne, at der ikke var en amerikansk skuespiller, der var i stand til at spille Lincoln«, .

Stolt over Lewis
Spielberg regner med, at optagelserne til den stort anlagte film 'Lincoln' i efteråret, og filmen er planlagt til at komme i biograferne i 2012.

Filmen bygger på bogen Team of Rivals af Doris Kearns Goodwin og handler om Lincolns problemer med sit kabinet under den amerikanske borgerkrig.

Og Spielberg mener, at han har fundet den helt rigtige til rollen. »Daniel Day-Lewis ville til enhver tid have været blandt verdens bedste skuespillere. Om det var i stumfilmstiden, spillefilmens guldalder (1930'erne og 1940'erne, red.) eller en gang i en fjern fremtid«, udtaler Steven Spielberg i en pressemeddelelse og tilføjer:

»Jeg er taknemmelig for og inspireret af, at vore veje endelig krydses«.

Filmen har været undervejs i længere tid, og siden 2001 har den irske skuespiller Liam Neeson vært udset til rollen.

Men han er bakket ud af projektet med den forklaring, at han allerede er to år ældre end Lincoln var, da han blev myrdet som 56 årig den 15. april 1865.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden