0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

'Hunger Games'-fan: Derfor glæder jeg helt vildt

Pia Møller har taget et ekstra efternavn efter scifi-heltinden Katniss Everdeen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Nordisk Film
Foto: Nordisk Film

Spænding. Fans verden over venter spændte på at se deres favoritroman i filmversion. I Aarhus klæder Pia Møller sig ud til gallapremieren. Foto fra filmen.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pia Møller på 28 år kalder sig Everdeen til efternavn på Facebook. Everdeen som i Katniss Everdeen - heltinden i scifi-trilogien 'The Hunger Games'.

»Jeg hørte om bøgerne for halvandet års tid siden, fordi jeg havde læst en anbefaling på nettet«, fortæller Pia Møller, som i disse timer tæller ned til gallapremieren på filmatiseringen af bøgerne, som hun har dyrket intenst.

LÆS ARTIKEL

Hun skaffede sig med det samme alle tre bøger i et bokssæt, læste dem og blev aldeles opslugt af universet, hvor 24 unge i en slags reality-tv dyster på liv og død:

»Jeg holder mest af kærlighedshistorien, men der er også spænding og dramatik. Og bøgerne giver også et perspektiv på, hvordan unge tænker. Hvordan de frygter for, hvad der skal komme til at ske, når skal skal ud at strække deres vinger alene i samfundet«.

Efter hun selv havde slugt trilogien, lokkede hun flere af sine venner til at læse bøgerne, og i dag er Pia Møller med i en gruppe af 'Hunger Games'-fans og skal til gallapremieren på filmen i Aarhus optræde i kostume som 'peacekeeper'-figur.

Hunger Games er mere moden

Flere spår, at 'Hunger Games' bliver arvtager til den populære 'Twilight'-serie, men Pia Møller bryder sig ikke ubetinget om den sammenligning.

LÆS ARTIKEL

»Den kan ikke sidestilles med 'Twilight'! Men det kan godt være, at dem, der dyrkede 'Twilight' og dens romantik som 13-14-årige også vil synes om 'Hunger Games', for de er jo blevet ældre. 'Hunger Games' berører tungere emner som depression og familiekærlighed. Så der er både noget for teenagere og for det mere modne publikum«, mener hun.

Selv om Pia Møller er inkarneret fan af bøgerne, frygter hun ikke for filmatiseringen, hvor visse elementer nødvendigvis er ændret eller skåret fra.

»Det bliver spændende at se, hvor godt den følger bogen. Jeg synes godt, at filmen må være lidt anderledes, så noget er forudsigeligt, og andet er uforudsigeligt. Der skal være noget ekstra at komme efter«.

'The Hunger Games' har premiere i biografer landet over 22. marts.

Læs anmeldelsen af filmen i Politikens tillæg Film torsdag

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Thomas Thorhauge

Jørgen Leth + Simon Staho:  Notater om nysgerrigheden (og nysgerrighedens betingelser)

Thomas Thorhauge

Werner Herzog + Joshua Oppenheimer i samtale:  Film skal efterlade dig stakåndet. Ekstatisk. Flyvende.

Thomas Thorhauge

Ruben Östlund og Janus Metz i filmsamtale:  Krig, terror, medier og mænd (Udramatiske udsagn om en højdramatisk tid)

Thomas Thorhauge

Mads Brügger + Christoffer Guldbrandsen i samtale:  Dokumentarismens grænser og metoder

Thomas Thorhauge

Laura Poitras + James Marsh i ilmsamtale:  Portrætter af mod og moderne liv

Thomas Thorhauge

Phie Ambo + Michael Madsen i filmsamtale:  Er der et rumvæsen til stede?

Thomas Thorhauge

Virkelighed er virkelighed er virkelighed. Er fiktion

Thomas Thorhauge

Til døden, med håb om forløsning

Thomas Thorhauge

»Lige der mellem fortiden og fremtiden«

Thomas Thorhauge

»En syvårig kan taste navnet på en tilfældig pornoskuespiller og se mangedobbelt penetrering«

Thomas Thorhauge

Gysmesteren siger det: Børns empati er i frit fald

Da Schrader mødte Bresson:   »Man har vænnet publikum til film, hvor man viser alt. Det er frygteligt. Hvis jeg ikke kan få folk til at gætte, hvis jeg er tvunget til at vise alt, er jeg ikke interesseret i at arbejde«

Thomas Thorhauge

Mester-dokumentarister i samtale:  Jeg har et skema for alle de film, jeg vil lave i mit liv. ’Kapitalen’ bliver min sidste

Filminstruktør Tobias Lindholm forføres af May el-Toukhys nye film:   I ’Dronningen’ hepper jeg i lang tid på, at Trine gør det, hun gør. Lige indtil hun gør det

Hjernerne bag 'Arvingerne' og 'Herrens veje' i samtale:   »Pludselig opdagede jeg, at mange af mine fortællinger kommer ud fra totalt undertrykt raseri. Sådan noget helt tungt, mørkt noget«

'Sex and the City'-stjerne møder dronningen af arthouse-film:  Vi gider ikke bare spille nogens mor!!

Instruktør bag Jackson-dokumentar:   Seksuelt misbrug af børn udført som grooming føles ikke som voldtægt. Grooming føles som kærlighed

Samtale om selvmord:  »Livet bliver aldrig perfekt. Man får ikke 12 hver dag, og vi skal finde nogle værktøjer, så vi kan leve med, at nogle gange har man det skidt«

Oscarvinder i samtale med sit store idol:   »Den måde, du strukturerer dine film på, virker meget provokerende på mig«