Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Film. Julie Zangenberg og Lars Mikkelsen spiller hovedrollerne i 'Viceværten'.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

556 billetter solgt: Ny dansk film ligner et kæmpeflop

Nøgen Julie Zangenberg er ikke nok til at sælge billetter til 'Viceværten'.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hele ni danske spillefilm - støttet med tilsammen 56 millioner kroner - er premieresat inden for halvanden måned i september og oktober.

Det har fået flere insidere i den hjemlige filmbranche til at spå, at de mange danske filmpremierer i efteråret kan drukne markedet.

Nu tyder meget på, at der er noget om snakken.

Den nye danske film 'Viceværten', instrueret af Katrine Wiedemann, har i skrivende stund kun solgt 556 billetter. Filmen fik premiere i 15 biografer i Danmark 25. oktober.

LÆS ANMELDELSE

En nedfalden engel
Wiedemanns film handler om viceværten Per (Lars Mikkelsen), som arbejder i et moderne boligbyggeri.

En dag finder han en nøgen, stum pige (Julie Zangenberg) i en tom lejlighed, som var hun en nedfalden engel. Viceværten begynder at indlede et seksuelt forhold til pigen, og efter et stykke tid melder spørgsmålet sig, om pigen har helbredende kræfter.

Pigen tager nemlig også imod viceværtens jævnaldrende venner, der har opdaget, at et knald med pigen kan kurere skavanker og endda alvorlige sygdomme.

Katrine Wiedemann har skrevet manuskriptet sammen med en erfaren herre, Kim Fupz Aakeson, og 'Viceværten' fik rimelige, omend ikke vildt prangende, anmeldelser, ved premieren i sidste uge.

Samtidig med Bond
Filmen har desuden været udtaget til filmfestivalen i San Sebastian i Spanien.

Men historien om den faldne engel, tilsat nøgenscener med Julie Zangenberg, har altså ikke vist sig at være den store sællert blandt det danske biografpublikum.

Nogle vil måske mene, at det lave billetsalgstal skyldes, at premieren på 'Viceværten' falder sammen med premieren på den nye James Bond-film 'Skyfall'.

Eller også skyldes det, at markedet for danske film slet og ret er for proppet i denne tid.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden