Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Palmer. Only God Forgives, 2013. Måske vinder den Den Gyldne Palme i år? Refns nye film foregår i et betændt Bangkok Foto: Scanbox

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der bliver sparket hurtigt i ny Refn-Gosling film

'Only God Forgives' bliver ikke en blidere film end 'Drive'.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Only God Forgives', Nicolas Winding Refns konkurrencefilm i Cannes i år, er produceret på location i Bangkok og handler om narkosmugleren thaibokseklubejer Julian (Ryan Gosling), hvis bror myrdes.

Deres amerikanske mor (Kristin Scott Thomas, som man aldrig har set hende før) ankommer og kræver, at Julian hævner familien.

LÆS OGSÅ

»Jeg ville, at man skulle fornemme filmen, som om den foregår et sted mellem himmel og helvede«, siger Refn selv, »men på samme tid skulle den have så meget autenticitet, at den ikke føltes falsk«.

Det indebar bl.a., at Refn afviste at gøre de konkrete locations i Bangkoks Chinatown større og nemmere for et filmhold at manøvrere i: »Jeg understregede, at jeg hellere ville filme på disse mindre, mere autentiske lokaliteter«.

Fanget i sin mors livmoder

Til Det Danske Filminstituts nye onlinemagasin fortæller han, at »som jeg altid siger, så laver jeg ret feminine film. Jeg er en meget feminin mand. Men mine film handler om mænd. Karakteren Julian er en mand, der er fanget i sin mors livmoder. Det er hans forbandelse«.

LÆS OGSÅ

Der er næppe nogen grund til at forvente, at 'Only God Forgives' skulle være en blidere film end 'Drive', som havde sin andel hypervoldelige scener, men til gengæld også en kærlighedshistorie, der var både kysk, svimmel og bevægende.

»Der skulle bare sparkes hurtigt i 'Only God Forgives'«, siger Refn til Politiken, »for der skal præsteres over hele banen ti timer om dagen. Faktisk skulle vi have lavet den inden 'Drive', men det var godt, vi ventede, til Ryan Gosling og jeg var blevet den her effektive kombination«.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden