0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Rasmus Vendrup. Originalfotos: DR
Kollage: Rasmus Vendrup. Originalfotos: DR

Maude, Mads og Ingeborg er blandt topscorerne målt på antal replik-ord. Tilsammen siger de tre hovedpersoner i alt 31.710 ord i ’Matador’.

Hvem siger mest i ’Matador’? Maude eller Mads? Mænd eller kvinder? Få svaret her

Sådan har du aldrig fået ’Matador’ før: Vi har fodret vores ordtællemaskine med manuskripter og undertekster fra den populære tv-serie. Vi prøver sågar at måle karakterernes humør.

FOR ABONNENTER

Når DR i aften sætter sæsonpunktum med 12. afsnit af ’Matador’, har førstegangsseere stiftet bekendtskab med knap 80 af seriens 107 navngivne karakterer og hørt dem sige i alt omkring 80.000 af seriens godt 145.000 ord.

Det viser Politikens udførlige gennemgang af alle replikker i den populære tv-serie, der i en nyrestaureret udgave vises for 8. gang på landsdækkende tv. Men hvem siger hvad? Og hvem siger mest? Og siger det noget om den tid, serien blev skabt i og det syn, man eksempelvis havde på kvinder? Vi har talt efter og bruger tallene til at komme med et par bud på fortolkninger af de mere kvalitative spørgsmål.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu