Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DFI/ Miracle Film
Foto: DFI/ Miracle Film

»Væn jer til bjørnen bag jer«, siger Werner Herzog med reference til det nu legendariske pr-billede fra ’Grizzly Man’, hvor Herzog står det sted, hvor dyrerettighedsaktivisten Timothy Treadwell ofte stod – lige foran de bjørne, han elskede og levede med i 13 somre i Alaska, før de åd ham. Dokumentaren fra 2005 blev Herzogs store comeback, og siden er hans stemme – kendt fra voice-overen – blevet et symbol på en modkulturel kraft i filmkunsten. På The Rogue Film School fortæller Herzog, at filmen blev til på 29 dage.

Jeg var med på kultinstruktørs hemmelige skole. Her er hans råd: Tag arbejde i en sexklub. Skid på alle regler. Lær at dirke en lås op. Først da er du en filmskaber

Han er instruktørernes instruktør. En ener, der med visuelt og personligt vovemod har banet vejen for en mere vovet filmkunst. Og så afholder ’Grizzly Man’-skaberen Werner Herzog ved sjældne lejligheder en eksklusiv skole for unge instruktører. Politikens Kristoffer Hegnsvad, der selv instruerer dokumentarfilm, har været med, hvor ingen andre journalister har været før. Dette er et bearbejdet kapitel fra Hegnsvad nye bog om Herzog.

FOR ABONNENTER

»Jeg hedder Werner Herzog. Tak fordi I er kommet«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden