0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Instruktør bag ny Stalin-film: Man kan sagtens lave sjov med en massemorder

Der er ingen grund til at opfinde et fiktivt univers, når virkeligheden er så bizar som i dag, mener den britiske instruktør og satiriker Armando Iannucci, der bl.a. har skabt serierne ’Veep’ og ’The Thick of It’. Med filmen ’Stalins død’ har han for første gang kastet sig over historisk satire – for den bedste komik er sandheden, mener Iannucci.

FOR ABONNENTER

Hvordan skaber man skarp politisk satire, når virkeligheden konstant overgår fiktionen? Kan man som komiker overhovedet konkurrere med en amerikansk præsident, der har pralet med at rage kvinder i skridtet, kaldt Nordkoreas leder »lav og fed« på Twitter og fyret sin kommunikationschef efter 10 dage på posten?

Den britiske instruktør Armando Iannucci, der har spiddet fiktive toppolitikeres inkompetence, kynisme og hykleri i den britiske satireserie ’The Thick of It’ på BBC, den amerikanske pendant ’Veep’ på HBO og spillefilmen ’In the Loop’, har opgivet kampen for at hitte på mere ekstreme fiktive scenarier. Med spillefilmen 'Stalins død' har han i stedet vendt sig mod virkeligheden.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu