Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Kollage. Foto:: Mads Nissen

84-årige Poul Martinsen holder stadig godt øje med, hvad der sker i den branche, han viede sit liv til.

Reality-tv’s danske far: »Forleden så jeg ’Date mig nøgen’. Det var utænkeligt at lave sådan et program i min tid«

DR-dokumentaristen Poul Martinsen bragte reality-tv til Danmark, da han i knap tre årtier lavede følelsesmæssigt vovede reportager med stærke greb. Han er pensioneret i dag, men følger stadig med og synes, at det seersøgende serieformat har taget ægtheden ud af dansk reportage.

FOR ABONNENTER

Det er næsten to årtier siden, at en af DR’s mest indflydelsesrige dokumentarister gik på pension. Men 84-årige Poul Martinsen, der nok var den første til at bruge filmiske greb, som man ser det i nutidens reality-tv, holder stadig godt øje med, hvad der sker i den branche, han viede sit liv til.

I en lille lejlighed i Lyngby har Martinsen fyldt væggene med satiretegninger fra tiden på Politiken, masaikunst fra tiden i Afrika, og på hylderne er gamle bøger om dokumentarisme og tv-historie.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden