Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Benny Kjølhede
Foto: Benny Kjølhede

Nadia Abraham har grundlagt Færøernes minoritetsfilmfestival. Hun er selv vokset op på øerne som datter af en færing og en palæstinenser. Som 17-årig solgte hun billetter til en bar i Tórshavn. »Der fik jeg rigtig meget indvandrerhad, når folk var fulde. Kommentarer som ’Tag hjem til dig eget land’«. Meget har ændret sig, men der er stadig kampe at kæmpe, mener hun.

Nadia vil ruske op i Færøerne med en filmfestival: »Der er virkelig ikke meget diversitet heroppe. Der er nogle pizzeriaer, men eller ser man ikke udlændinge meget«

Dragshow, sex mellem mænd og etniske spændinger er alle komponenter i Nadia Abrahams minoritetsfilmfestival. Det er fjeldene og fårene også, for de fire filmdage foregår på Færøerne. Hvor minoriteterne er få og ikke noget, man rigtig taler om. Men det skal de død og pine, mener hun. For selv om øriget er småt, vil hun give plads til at råbe højt om, hvem man er.

FOR ABONNENTER

En mand kommer gående over asfalten. Iført en gulvlang, storblomstret kimono og blå Crocs. Et par gadelamperlyser op omkring den lille sorte kuffert og de falske øjenvipper, der når næsten helt op til hans bølgende, lyse paryk.

Seks spanske turister går forbi i deres dunjakker og praktiske fodtøj. En kvinde kan ikke dy sig.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden