Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Sanja Bucko/AP
Foto: Sanja Bucko/AP

Warner Bros. Entertainments romantiske komedie 'Crazy Rich Asians' gav genlyd i USA for sin helt asiatiske rolleliste.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Filmen ’Crazy Rich Asians’ hittede i Vesten. Men i Kina er den et kæmpeflop

Efter en indtjening på over 1,1 milliard kroner i USA er det en slem skuffelse, at den romantiske komedie kun gav 8 millioner kroner i den kinesiske åbningsweekend.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den var et megahit i USA. Derfor var der også store forventninger til åbningsweekenden i Kina for den romantiske komedie ’Crazy Rich Asians’, der kun har asiater på rollelisten.

Men den endte som et flop. De første tre dage efter den kinesiske premiere havde filmen indtjent knap 8 millioner kroner. Det lyder måske af meget, men til sammenligning hentede den kinesiske krimi ’A Cool Fish’, der havde premiere i samme weekend, 159 millioner kroner. Det skriver det amerikanske medie The Washington Post.

I Singapore, hvor filmen er optaget, var den ellers også en stor succes hos biografgæsterne. Og eftersom dele af den allerede planlagte opfølger skal filmes i Shanghai, er det uheldigt, at det kinesiske publikum har været så ligeglade med premieren.

’Crazy Rich Asians’handler om en ung kvinde, der finder ud af, at hendes nye kæreste kommer fra en afsindig rig familie, og at han bliver betragtet som en af landets mest eftertragtede ungkarle. Hun må hurtigt lære, hvordan man sætter sig i respekt i en svigerfamilie, der hellere giftede deres søn væk til en anden.

En kinesisk filmekspert ved navn Wei Junzi siger til The Washington Post, at årsagen kan være, at den sydøstasiatiske kultur er mere forskellig fra Kinas kultur, end man i USA har antaget.

»Du tror, du kender Kina, men det gør du i virkeligheden slet ikke«, siger han.

Sjovt nok har amerikansk bosiddende kinesere været vilde med komedien, der i alt indtjente over 1,1 milliard kroner i biograferne i USA. Der er den blevet hyldet som det første eksempel på en blockbusterfilm udelukkende med asiatiske skuespillere.

Det er bare ikke rigtig nyt i Kina, pointerer filmkritikeren Shi Hang.

»Undskyld, men vi ser kun asiatiske film hver dag, så det er ikke lige så værdifuldt her«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden