0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Privateje/astrid Lindgren Aktiebolag
Foto: Privateje/astrid Lindgren Aktiebolag

Astrid Lindgren med sønnen Lasse foran det byggeri i Stockholm, hvor de boede i et lille værelse. Billedet er dateret 6. april 1930, og Astrid Lindgren er da 22 år. Lindgren fik Lasse som 19-årig på Rigshospitalet i København. De første år af sit liv var Lasse i pleje i Brønshøj.

Det er sprængfarligt at fortolke et menneske: Astrid Lindgrens familie sagde nej til den anmelderroste danske film om forfatterikonets unge år

Hvordan skaber man kunst om virkelige personer? Og hvad gør man, hvis familiemedlemmer kritiserer portrættet? Pernille Fischer Christensen, der har instrueret ’Unge Astrid’ om Astrid Lindgren, har haft spørgsmålene helt tæt inde på livet. Vi har mødt hende og Jens Andersen, forfatter til den store Lindgren-biografi ’Denne dag, et liv’ til en samtale om at fortælle og fortolke et menneske.

FOR ABONNENTER

De har ikke mødt hinanden før, men der går ikke mange minutter denne morgen, før instruktør Pernille Fischer Christensen og forfatter Jens Andersen er helt optaget af at tale sammen om et tredje menneske, hvis bøger og personlighed de begge holder ualmindeligt meget af: Astrid Lindgren.

Jens Andersen fik sit brede gennembrud hos læsere i 2014 med Astrid Lindgren-biografien ’Denne dag, et liv’ og har netop sendt endnu en bog om Astrid Lindgren på gaden.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu