Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Intet Tour de France uden Jørgen Leth.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trods brud med TV 2: Jørgen Leth tager alligevel til Touren

Den 82-årige cykelkommentator skal lave en videopodcast fra det franske etapeløb.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den mangeårige Tour de France-kommentator Jørgen Leth kommer også i år til at dække det franske cykelløb fra nærmeste hold.

For tre måneder siden kom det frem, at TV 2 ikke ville sende ham til Frankrig. Men nu har den legendariske Tour-stemme fundet en anden, der vil sende ham sydpå for at følge etaperne - nemlig Citröen.

På et pressemøde fortæller 82-årige Leth, at han dagligt skal sende en videopodcast med den franske bilfabrikant som sponsor.

»Jeg skal ned til det i år alligevel. Der har været forskellige interesserede, så jeg har skullet tage stilling til forskellige muligheder. Min søn Asger og jeg har valgt at gå med Citröen«, siger Jørgen Leth.

»Vi skal ikke være på selve ruten, vi skal være i nærheden af den og fortælle om den«, forklarer han.

’Smukke steder er det vigtige’

Jørgen Leth har de seneste tre årtier været en velkendt stemme på de franske landeveje, hvor han har guidet flere generationer af seere på TV 2 gennem rytternes strabadser i Touren.

I år ville TV 2 dog holde Leth hjemme på redaktionen, men det ville manden med den karakteristiske stemme ikke finde sig i.

Allerede tirsdag sætter han kurs mod cykelløbet, der lørdag starter i Bruxelles i Belgien.

»Jeg skal fortælle mine nærmeste omgivelser, hvad jeg ser. Så vi skal sende en podcast hver dag. Smukke steder er det vigtige. Det er det, jeg går ind for.

»I store træk skal vi hænge ud i Sydfrankrig. Fortælle de nærmeste venner, hvad vi laver. Låne et slot. Og se, hvad vi kan lave med vores nærmeste venner dernede, siger Jørgen Leth.

»Jeg glæder mig til at opleve Tour de France fra en anden vinkel. Jeg kaster mig ud i en ny vinkel og skal fortælle med en ny vinkel dernede.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden