Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
TV 2
Foto: TV 2

Næsten hver anden dansker har set TV2's tv-serie 'Badehotellet', der indtager 3. pladsen listen over mest sete tv-serier i Danmark.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Se top-10-listen: Danske tv-serier giver amerikanerne baghjul, når vi tænder for fjernsynet

De 10 tv-serier, som flest mennesker i Danmark har set, er alle danske.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med store amerikanske streamingtjenester som Netflix og HBO – og med tv-serier som ’Game of Thrones’, ’Breaking Bad’ og ’Sex and the City’ – kan man godt få fornemmelsen af, at lille Dannevang slet ikke kan følge med.

Men selv om tv-serierne er verdenssucceser, skal man helt ned på 11.-pladsen for at finde en amerikansk serie, når man spørger danskerne, hvilke tv-serier de i løbet af deres liv har set.

Det viser en spørgeundersøgelse blandt 2.500 danskere, som YouGov har gennemført for Det Danske Filminstitut. De 10 tv-serier, som flest danskere har set, er nemlig danske.

Og det vil næppe overraske nogen, at den tv-serie, flest danskere har set, er skrevet af Lise Nørgaard og instrueret af Erik Balling i 1970’erne. Det er selvfølgelig ’Matador’. Den har 64 procent af danskerne set.

’Krøniken’ kommer ind på en 2.-plads skarpt forfulgt at TV 2’s ’Badehotellet’ på 3.-pladsen. De to serier har henholdsvis 50 og 49 procent af den danske befolkning set.

Herefter følger:

4. ’Forbrydelsen’ – 44 procent.

5. ’Rita’ – 42 procent.

6. ’Borgen’ – 37 procent.

7. ’Klovn’ – 33 procent.

8. ’Dicte’ – 33 procent.

9. ’Arvingerne’ – 30 procent.

10. ’Broen’ – 30 procent.

Først på 11.-pladsen sniger en amerikanske tv-serie sig ind: Det er ’Sex and the City’ med 28 procent. ’Game of Thrones’ deler 12.-pladsen med danske ’Bedrag’, som begge er blevet set af 26 procent af danskerne. På 13.-pladsen finder man endnu en danske tv-serie, ’Herrens veje’, som 25 procent har set.

Og selv om den yngre del af danskerne har større hang til amerikanske tv-serier end folk over 50 år, er tv-serier som ’Rita’ og ’Badehotellet’ faktisk meget mere udbredt, også blandt de 15 til 25-årige, end ’Game of Thrones’ og ’Orange is the New Black’, oplyser Filminstituttet.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden