Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nhac Nguyen/Ritzau Scanpix
Foto: Nhac Nguyen/Ritzau Scanpix

En biografmedarbejder i Hanoi fortæller til Reuters, at alle biografer er blevet påbudt at fjerne filmen og plakaterne med det samme.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Børnefilm fjernet fra biografer: Bruger Kina ny Dreamworks-film til propaganda?

Den nye animationsfilm ’Den lille afskyelige snemand’ er koproduceret af et kinesisk firma, og noget tyder på, at de har brugt filmen som en måde at promovere det kinesiske verdensbillede på. Nu er den blevet fjernet fra vietnamesiske biografer.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vietnams kulturminister har besluttet at fjerne Dreamworks’ nye animationsfilm ’Den lille afskyelige snemand’ fra de vietnamesiske biografer på grund af det, der ligner en skjult politisk provokation fra Kina.

Det skriver flere udenlandske medier.

Det sker, efter at flere vietnamesere lagde et billede op fra filmen og enten undret sig eller direkte krævet, at regeringen reagerede.

Konkret handler det om, at der på et tidspunkt i baggrunden ses et verdenskort, hvor der er tegnet en stiplet linje i Det Sydkinesiske Hav. Den såkaldte 9-dash line. Et havområde, som Kina mener at have historisk ret til, selv om en domstol allerede i 1982 erklærede, at det ikke er tilfældet.

De seneste år er konflikten begyndt at ulme igen mellem Kina, Vietnam og Filippinern, der er uenige om, hvem der egentlig har ret til området mellem de tre asiatiske lande. Så sent som i juli provokerede Kina ved at lave en større energiundersøgelse i havet, der kontrolleres af Vietnam.

Kina kan være indblandet

Flere tvivler på, at placeringen af kortet i filmen skulle være en fejl.

’Den lille afskyeslige snemand’ er nemlig en koproduktion mellem amerikanske Dreamworks og kinesiske Pearl Studio. Et animationsstudie, der er ejet af det kinesiske underholdningskonglomerat China Media Capital, der blandt andet støttes af den kinesiske regering.

Dreamworks har ikke selv kommenteret den problematiske stiplede linje.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden