0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Instruktør fik dødstrusler for Netflix-plakat

Filmen ’Cuties’ har været omdiskuteret, efter at filmens Netflix-billede viste fire unge piger, der blev stærkt seksualiseret. Og nu har instruktøren bag fået dødstrusler.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Sundance Institute
Foto: Sundance Institute
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den franske ungdomsfilm ’Mignonnes’ fik en god start og blev modtaget godt i biograferne og af anmelderne i begyndelsen af året.

Men da Netflix opkøbte filmen, fik den massiv mediedækning og omtale af helt andre årsager. Det var nemlig ikke selve filmen, der tiltrak folks opmærksomhed, men derimod den kontroversielle Netflix-plakat, der skulle få folk til at vælge filmen inde på streamingtjenesten.

På Netflix-plakaten optrådte de fire piger, som udgør hovedrollerne i filmen. Og Netflix blev stærkt kritiseret for at seksualisere pigerne, der ifølge kritikkerne sidder letpåklædt i udfordrende stillinger. Og nu fortæller instruktøren bag filmen ’Cuties’, Maïmoina Doucourés, at hun efterfølgende modtog flere dødstrusler, skriver det amerikanske filmmedie Deadline.

Maïmouna Doucouré fortæller til Deadline, at hun selv først så Netflix-plakaten til hendes film, da den var offentliggjort.

»Jeg begyndte at få alle disse reaktioner på de sociale medier med direkte beskeder i min indbakke fra folk, der angreb mig. Jeg forstod overhovedet ikke, hvad der foregik. Først derefter så jeg, hvordan plakaten endte med at se ud«, siger hun til Deadline.

Den store hetz, der blev rettet mod filmen og instruktøren Maïmoina Doucourés, fik den øverste chef i Netflix, Ted Sarandos, til personligt at ringe og undskylde over for filminstruktøren. Men på de sociale medier spredte billedet og forargelsen sig hurtigt. Mange udtrykte stor utilfreds over, at »en film, der seksualiserede børn, blev opkøbt af Netflix«.

Men filmen er ifølge flere anmeldere snarere en følsom fortælling om en teenagepige, der er fanget mellem to kulturer – hendes konservative, religiøse ophav og hendes liberale, franske klassekammerater, der er påvirket af internettet og de sociale medier.

Annonce

Thomas Thorhauge

Jørgen Leth + Simon Staho:  Notater om nysgerrigheden (og nysgerrighedens betingelser)

Thomas Thorhauge

Werner Herzog + Joshua Oppenheimer i samtale:  Film skal efterlade dig stakåndet. Ekstatisk. Flyvende.

Thomas Thorhauge

Ruben Östlund og Janus Metz i filmsamtale:  Krig, terror, medier og mænd (Udramatiske udsagn om en højdramatisk tid)

Thomas Thorhauge

Mads Brügger + Christoffer Guldbrandsen i samtale:  Dokumentarismens grænser og metoder

Thomas Thorhauge

Laura Poitras + James Marsh i ilmsamtale:  Portrætter af mod og moderne liv

Thomas Thorhauge

Phie Ambo + Michael Madsen i filmsamtale:  Er der et rumvæsen til stede?

Thomas Thorhauge

Virkelighed er virkelighed er virkelighed. Er fiktion

Thomas Thorhauge

Til døden, med håb om forløsning

Thomas Thorhauge

»Lige der mellem fortiden og fremtiden«

Thomas Thorhauge

»En syvårig kan taste navnet på en tilfældig pornoskuespiller og se mangedobbelt penetrering«

Thomas Thorhauge

Gysmesteren siger det: Børns empati er i frit fald

Da Schrader mødte Bresson:   »Man har vænnet publikum til film, hvor man viser alt. Det er frygteligt. Hvis jeg ikke kan få folk til at gætte, hvis jeg er tvunget til at vise alt, er jeg ikke interesseret i at arbejde«

Thomas Thorhauge

Mester-dokumentarister i samtale:  Jeg har et skema for alle de film, jeg vil lave i mit liv. ’Kapitalen’ bliver min sidste

Filminstruktør Tobias Lindholm forføres af May el-Toukhys nye film:   I ’Dronningen’ hepper jeg i lang tid på, at Trine gør det, hun gør. Lige indtil hun gør det

Hjernerne bag 'Arvingerne' og 'Herrens veje' i samtale:   »Pludselig opdagede jeg, at mange af mine fortællinger kommer ud fra totalt undertrykt raseri. Sådan noget helt tungt, mørkt noget«

'Sex and the City'-stjerne møder dronningen af arthouse-film:  Vi gider ikke bare spille nogens mor!!

Instruktør bag Jackson-dokumentar:   Seksuelt misbrug af børn udført som grooming føles ikke som voldtægt. Grooming føles som kærlighed

Samtale om selvmord:  »Livet bliver aldrig perfekt. Man får ikke 12 hver dag, og vi skal finde nogle værktøjer, så vi kan leve med, at nogle gange har man det skidt«

Oscarvinder i samtale med sit store idol:   »Den måde, du strukturerer dine film på, virker meget provokerende på mig«