0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Det kom som et chok for mig«: Mads Mikkelsen taler for første gang om at overtage rolle fra fyret Johnny Depp

Det kom som en stor overraskelse for Mads Mikkelsen, da han blev tilbudt den rolle i ’Fantastiske Skabninger’, som Johnny Depp fik frataget efter en sag om hustrovold.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Neil Hall/Ritzau Scanpix
Foto: Neil Hall/Ritzau Scanpix

Mads Mikkelsen overtager rollen som Gellert Grindelwald fra Johnny Depp, der er blevet tvunget til at forlade optagelserne.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mads Mikkelsen kommenterer nu for første gang den rolle, han har overtaget efter Johnny Depp i den tredje film i ’Fantastiske skabninger’-serien.

Det er det amerikanske magasin Entertainment Weekly, som i forbindelse med et interview om filmen ’Druk’ har spurgt ind til Mads Mikkelsens nye rolle som Gellert Grindelwald. En rolle, som blev ledig, da Johnny Depp i juli blevet fyret efter at have tabt en retssag i Storbritannien mod en tabloidavis, der omtalte Depp som ’hustru-voldsmand’.

Mads Mikkelsen ser frem til at spille rollen i ’Fantastiske skabninger’, som er skrevet af Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling. Men det bliver også en udfordring, fordi han skal adskille sig fra Johnny Depp i karakteren.

»Vi prøver at finde ud af, hvordan jeg skal gribe rollen an. Der skal være en sammenhæng mellem, hvad Johnny gjorde, og hvad jeg skal gøre«, siger Mads Mikkelsen.

»Samtidig skal jeg også gøre rollen til min egen. Men vi skal finde nogle punkter, hvor vi kan koble dem sammen, så rollen ikke fuldstændig kører ud af et anderledes spor, nu hvor han har mestret rollen«.

I interviewet fortæller Mads Mikkelsen også, at »det kom som et chok for ham«, at han blev tilbudt rollen.

»Det er triste omstændigheder, og jeg håber, at de begge to er tilbage i sadlen igen inden længe«, siger Mads Mikkelsen med henvisning til Johnny Depp og ekskonen, skuespilleren Amber Heard.

#justiceforjohnnydepp

Den danske skuespiller blev ramt af noget af en shitstorm, da det blev annonceret, at han overtog rollen fra Johnny Depp. »Forfærdelig«, »selvisk«, »bedragerisk« og »forræder«, lød blot nogle af de flere hundrede kommentarer, der dukkede op på skuespillerens instagramprofil fra Johnny Depps mange fans.

De inkarnerede Depp-fans har udtrykt støtte til den skandaleramte hollywoodstjerne og opfordret omverdenen til at boykotte filmen under hashtags som #justiceforjohnnydepp, #boycottfantasticbeasts og #johnnydeppisourgrindelwald.

»Sikke en idiot man må være for at tage en rolle fra en, der fejlagtigt er blevet dømt for at være en voldsmand, mens han selv blev udsat for vold«, lød en af kommentarerne på Mikkelsens profil på Instagram.

Depp har selv fortalt, at han blev bedt om at forlade optagelserne af den tredje film i ’Fantastiske skabninger’-universet kort efter retssagen i juli, hvor retten havde fundet beviser for, at Depp og Amber Heard havde et stormfuldt ægteskab med voldshandlinger fra begge parter.

Optagelserne til filmen er i fuld gang i London, hvor Mads Mikkelsen skal spille over for stjerner som Eddie Redmayne, Jude Law og Katherine Waterston. Den tredje film i serien er sat til at udkomme i juli 2022. Der er endnu ikke kommet titel på den.

Læs mere:

Annonce

Thomas Thorhauge

Jørgen Leth + Simon Staho:  Notater om nysgerrigheden (og nysgerrighedens betingelser)

Thomas Thorhauge

Werner Herzog + Joshua Oppenheimer i samtale:  Film skal efterlade dig stakåndet. Ekstatisk. Flyvende.

Thomas Thorhauge

Ruben Östlund og Janus Metz i filmsamtale:  Krig, terror, medier og mænd (Udramatiske udsagn om en højdramatisk tid)

Thomas Thorhauge

Mads Brügger + Christoffer Guldbrandsen i samtale:  Dokumentarismens grænser og metoder

Thomas Thorhauge

Laura Poitras + James Marsh i ilmsamtale:  Portrætter af mod og moderne liv

Thomas Thorhauge

Phie Ambo + Michael Madsen i filmsamtale:  Er der et rumvæsen til stede?

Thomas Thorhauge

Virkelighed er virkelighed er virkelighed. Er fiktion

Thomas Thorhauge

Til døden, med håb om forløsning

Thomas Thorhauge

»Lige der mellem fortiden og fremtiden«

Thomas Thorhauge

»En syvårig kan taste navnet på en tilfældig pornoskuespiller og se mangedobbelt penetrering«

Thomas Thorhauge

Gysmesteren siger det: Børns empati er i frit fald

Da Schrader mødte Bresson:   »Man har vænnet publikum til film, hvor man viser alt. Det er frygteligt. Hvis jeg ikke kan få folk til at gætte, hvis jeg er tvunget til at vise alt, er jeg ikke interesseret i at arbejde«

Thomas Thorhauge

Mester-dokumentarister i samtale:  Jeg har et skema for alle de film, jeg vil lave i mit liv. ’Kapitalen’ bliver min sidste

Filminstruktør Tobias Lindholm forføres af May el-Toukhys nye film:   I ’Dronningen’ hepper jeg i lang tid på, at Trine gør det, hun gør. Lige indtil hun gør det

Hjernerne bag 'Arvingerne' og 'Herrens veje' i samtale:   »Pludselig opdagede jeg, at mange af mine fortællinger kommer ud fra totalt undertrykt raseri. Sådan noget helt tungt, mørkt noget«

'Sex and the City'-stjerne møder dronningen af arthouse-film:  Vi gider ikke bare spille nogens mor!!

Instruktør bag Jackson-dokumentar:   Seksuelt misbrug af børn udført som grooming føles ikke som voldtægt. Grooming føles som kærlighed

Samtale om selvmord:  »Livet bliver aldrig perfekt. Man får ikke 12 hver dag, og vi skal finde nogle værktøjer, så vi kan leve med, at nogle gange har man det skidt«

Oscarvinder i samtale med sit store idol:   »Den måde, du strukturerer dine film på, virker meget provokerende på mig«