0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Seksuelt krænket deltager i svensk ’Paradise Hotel’: De ringede og sagde, at vi ikke fik lov til at tale om det

Produktionsselskabet Mastiff er blevet heftigt kritiseret for sin håndtering af påståede sexkrænkelser i den svenske udgave af realityshowet ’Paradise Hotel’. Nu svarer de på kritikken.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Kollage
Foto: Kollage

Det svenske ’Paradise Hotel’ kører ligesom det danske på 17. sæson.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Produktionsselskabet Mastiff, der producerer den svenske udgave af realityshowet ’Paradise Hotel’, erkender nu, måske, ikke at have håndteret krænkelsessager i programmet korrekt.

Det sker, efter at streamingtjenesten Viaplay tirsdag fjernede realityshowet fra sin tjeneste, da det kom frem, at en mandlig deltager var blevet bortvist fra det paradisiske hotel i Mexico, hvor programmet blev optaget tilbage i efteråret, efter angiveligt at have sexkrænket to kvindelige deltagere.

Kritikken af produktionsselskabet går blandt andet på, at manden, der ifølge den ene af kvinderne »bare gik længere og længere«, blev hjemsendt for sent.

Derudover kritiseres Mastiff også for at have opfordret til en tavshedskultur på hotellet.

»De (produktionsselskabet, red.) har sagt, at man ikke skal tale om deltagere, der ikke er der, og om ting, der ikke har noget at gøre med huset. Der var en gang, jeg ville fortælle en anden deltager om, hvad der var sket, og så ringede de og sagde, at vi ikke fik lov til at tale om det«, siger den ene af kvinderne til svenske SVT.

Produktionsselskabet erkender nu, at der kan være sket fejl i håndteringen af sagen.

»Det kan have været en fejlvurdering fra vores side. Derfor er det godt, at politiet har mulighed for at gennemgå hele aftenens råmateriale for at få et samlet billede. Hvis det i materialet viser sig, at vi ikke har fulgt vores rutiner og processer på den måde, vi skal, tager vi selvfølgelig det fulde ansvar for dette, da det ikke må ske, at deltagernes sikkerhed er truet«, skriver producent på Mastiff Claes Leinstedt i et skriftligt svar til SVT.

Den 21-årige mandlige deltager blev i efteråret smidt ud af programmet efter to tilfælde af påståede krænkelser. I det ene skal han have tvunget sine fingre op i en kvindelig deltagers underliv, og i det andet skal han have hevet ned i en kvindes tøj, så hendes ene bryst blev blottet.

Sagerne har været ukendt for offentligheden indtil denne uge, hvor afsnittet med mandens hjemsendelse blev vist i Sverige.

Det svenske ’Paradise Hotel’, der altså for øjeblikket ikke er tilgængeligt for streaming, kører ligesom det danske på 17. sæson.

Læs mere:

Annonce

Mads Nissen

Christina Rosendahl vender altid tilbage til samme scene, inden hun går i gang med en ny film:   »Det varer 12 minutter, og det er den fedeste sekvens i filmhistorien«

Ulysse del Drago

Dansk instruktør:  Jeg skal ikke lyde som en helgen – men vi bør boykotte Netflix

Stine Heilmann

Mikala Krogh om instruktøren bag hendes favorit­dokumentar: »Der er få af hans film, der ikke er fuldstændigt fremragende«

Oscarnomineret dokumentar fik Eva Mulvad til at tabe kæben:   »Historier med den kraft og enkelthed kommer der måske en eller to af hvert 10. år«

LARS SKREE

Britisk filmstuderende elsker oscarnomineret dansk dokumentar: »Jeg følte, jeg var vidne til noget særligt«

Martin Lehmann

Bodilvinder om dansk dokumentar­film: »Vi kan sige, vi er førende i verden«

Michella Bredahl

Særligt én scene i dokumentar om gadebørn i Seattle har påvirket Eva Marie Rødbro:  »Jeg kan næsten ikke tænke på det uden at græde«

Miriam Dalsgaard

Sun Hee Engelstoft følte sig medskyldig i Amy Winehouses død, da hun så dokumentaren om hende

Peter Hove Olesen

Sidste års vindere på CPH:DOX foretrækker dokumentarer, der sætter gang i publikums tanker:   »Da jeg så den første gang, følte jeg, at jeg var ved at blive kvalt bagefter«

Finn Frandsen

Mads Brügger udpeger sine yndlings­dokumentarer:   »Det er en film, der til fulde demonstrerer dokumentarfilmens styrke og betydning som genre«