Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 MORTEN LANGKILDE
Foto: MORTEN LANGKILDE

Film. Det tog ikke lang tid, før alle billetter til en udflugt over sundet til Barsebäck med CPH:DOX var væk.

Cph:Dox
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavnske filmfans har hamstret billetter til Barsebäck-besøg

Alle billetter til visning af filmen 'Pandora's Promise' i Sverige er revet væk.

Cph:Dox
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lørdag 9. og søndag 10. november står den danske dokumentarfilmfestival CPH:DOX bag et rimeligt anderledes tilbud til de københavnske filmfans.

Man kan nemlig komme med på en bustur fra København til Sverige, nærmere bestemt til Barsebäck.

Eller rettere. Man kunne komme med. For de filminteresserede københavnere har handlet hurtigt. På ingen tid er begge udflugter til kraftværket, der ikke længere producerer atomkraft, men som stadig er aktivt, blevet udsolgt.

Billetterne til Barsebäck-udflugten kostede 125 kroner, og de er nu alle revet væk.

LÆS OGSÅ

En pro-nuclear film

Det lyder da også som en spændende tur.

For vel ankommet til atomkraftværket på den anden side af sundet, viser CPH:DOX ilmen 'Pandora's Promise', der er instrueret af den Oscar-nominerede dokumentarist Robert Stone.

'Pandora's Promise' er en pro-atomkraft film, som går i kødet på myterne og fordommene om den omdiskuterede energiform.

»Hvad hvis den generelle opfattelse af atomkraft kun er baseret på uvidenhed og angst? Og hvad hvis atomkraft egentlig er en sikker og miljøvenlig kilde til energi?« er blot nogle af de spørgsmål, der bliver stillet i filmen, hvor miljøforkæmpere, forskere og eksperter, der alle er fortalere for atomkraft, medvirker.

De mange interesserede, der altså nu har sikret sig billet, skulle ved køb af billetten - på grund af sikkerhedstjek - opgive deres CPR-nummer for at få lov til at komme med ind på Barsebäck.

LÆS OGSÅ

Flere events udsolgt
Politiken har netop været i kontakt med CPH:DOX, og herfra fortæller man, at man faktisk havde arbejdet på at lave en ekstra event på kraftværket, fordi der var så stor efterspørgsel på de to første ture til Sverige. Men det kunne ikke lade sig gøre at afholde en ekstra Barsebäck-udflugt.

Desuden er en række andre events under årets dokumentarfilmfestival ligeledes udsolgt. Det drejer sig bl.a. om premieren på filmen 'Generation Iron' om bodybuilding 10. november og visningen af 'Mistaken for Strangers' med besøg fra Matt Berninger, forsanger for The National, lørdag 2. november.

»Vi er overraskede over, hvor hurtigt det er gået med en række events. Det tror vi, er et tegn på, at vores arbejde med at vise, at dokumentarfilm ikke bare er dokumentarfilm, men også specialarrangementer har virket, og nu har publikum taget det til sig. Det er også sjovt for os, at målgruppen spænder vidt fra bodybuildere til energidebattører«, siger festivaldirektør Tine Fischer.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden