Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Scanbox/©2005 Warner Bros. Entertainment Inc.
Foto: Scanbox/©2005 Warner Bros. Entertainment Inc.
Filmanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kritik Troværdigt bøssefruentimmer redder Capote-film

Der sker det, som ikke burde kunne ske: der kommer en ny Capote-film i halen på den foregående. Men den nye, ’Berygtet’, har en kvalitet: Hovedrollen.

Filmanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Mens Instruktøren Bennet Miller arbejdede med den Oscarpræmierede film ’Capote’ på baggrund af Gerald Clarks biografi ’Capote: A Biography’, var instruktøren Douglas McGrath i fuld gang med et helt tilsvarende projekt for Warner Brothers Independent, denne her på basis af George Plimptons historie ’Truman Capote: In which various Friends, Enemies, Acquaintancies and Detractors recall his Turbulent Career’.

Hvilken af bøgerne, der er den bedste manuskriptbaggrund, skal jeg ikke kunne sige, men under alle omstændigheder bringer de identiske historier på bane – måske fordi der kun er den ene historie i Truman Capotes liv: Hans arbejde med det blodige firdobbelte Kansas-mord, som satte ham i stand til at skrive bogen ’In Cold Blood’.

To film om det samme emne burde ikke kunne ske, men sket er sket, og det siger vel også noget positivt om uafhængigheden og omtanken hos Warner Brothers Independent, at de har ladet McGraths film gå sin gang, uanset den tankevækkende filmiske dobbeltdækning.

Philip Seymour Hoffman vandt en Oscar for sit portræt af Capote.

Toby Jones, som her spiller den underholdende hovedrolle, er heller ikke dårlig, måske endda noget bedre. En lillebitte trold af en mand, fruentimmer at se på – frivilligt, bevidst og ironisk et bøssefruentimmer, med en stemme som umoden rosenkål, klædt i sjaler og lange damefrakker. Hvad Toby Jones tilfører filmen af interesse kan dårligt undervurderes.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden