Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Filmbazar
Foto: Filmbazar

Er det her en rigtig familie? Du får ikke enkle svar i Kore-edas guldpalmevinder 'Shoplifters' om en familie af butikstyve, men som instruktøren sagde i Cannes i maj til Politikens Michael Bo, er han »meget optaget af, hvad det er for elementer, der skaber en familie«

Interview med årets Guldpalmevinder: »Hvorfor er blod så nødvendigt for, at man kalder nogen for 'far'?«

Japan har holdt længere på den gamle kernefamilie end nærmest nogen uden for Trumps USA, men der er råd i skelettet. Den japanske filminstruktør Hirokazu Kore-eda beskæftiger sig i sin nye film, guldpalmevinderen ’Shoplifters’, med det potente sammensurium, den moderne familie udgør.

FOR ABONNENTER

Er der nogen, der har ry for at kryste kernefamilien i sin favn og slikke normative gamle boformer op og ned ad begge balder, er det Hollywood.

Især det store gamle filmselskab MGM, der slet ikke magtede at lave film uden mænd i lænestole med piber og slåbrok og damer i køkkenet med forklæder og moralprædikener. Og artige børn.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden