Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
KIRSTY WIGGLESWORTH/AP
Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH/AP

Graffiti. Næsten 4.000 besøgende om dagen gør graffitikunstneren Banksys udstilling til den 30. mest besøgte udstilling i verden 2009.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gadekunstner er blandt verdens mest populære

En udstilling med den britiske kunstner Banksy var blandt verdens mest besøgte udstillinger i 2009.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Normalt udstiller han på gavle og vægge i gaderummet verden over og bruger byen som lærred.

Den britiske gadekunstner, der går under navnet Banksy, er ikke vant til at have sine værker udstillet i et galleris stramme rammer, men sidste års udstilling ’Banksy vs. Bristol’ på Bristol City Museum and Art Gallery trak tusinder og atter tusinder af mennesker ind på museet.

Faktisk kom der så mange, at museumsgæster måtte stå i kø i op til seks timer for at komme ind og se hans værker, der blandt andet inkluderede en fiskefinger, der svømmede rundt i en guldfiskebowle.

Næsten 4.000 mennesker besøgte udstillingen hver dag, og det gør graffitikunstnerens udstilling til den 30. mest besøgte udstilling i verden 2009. Det viser en liste, som The Art Newspaper har offentliggjort.

Der er dog lang vej til toppen for den talentfulde gadedreng, hvis han en dag har tænkt sig at indtage førstepladsen. I så fald ville et godt tip måske være at tage til Japan, som for femte år i træk topper listen.

Berømte Buddhaer
I solens rige finder man udstillinger, hvis besøgstal får Bankys til at ligne en akvariemesse – for eksempel Tokyos nationalmuseums udstilling af landets mest berømte Buddha-statuer og andre tempelskatte. Den udstilling havde i gennemsnit 15.960 besøgende om dagen.

Med det tempo kunne samtlige danskere fra baby til blackout kunne nå ind forbi statuen i løbet af et år. Japanerne er så flittige museumsgæster, at deres museer indtager de fire øverste pladser på listen.

Japanerne er så flittige museumsgæster, at deres museer indtager de fire øverste pladser på listen.I resten af verden kan man se, at museer for moderne kunst sejrer over deres klassiske kolleger. Lige bag de japanske succeser ligger tre parisiske museer, der har begejstret med fotobiennale, Picasso- og Kandinsky-udstillinger.

Var museer ligesom bilkort, ville Lamborghinien eller supertrumfen dog være New York Museum of Contemporary Art, som har udstillinger på syv af de 16 højeste placeringer. Her er det Joan Miró, van Gogh og Ron Arad, der trækker.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden