Provo-kunst. Den britiske kunstner Banksy skriver sig med sit værk 'Cardinal Sin' ind i debatten om den katolske kirkes misbrugsskandaler.
Foto: Mark McNulty/Walker Art Gallery

Provo-kunst. Den britiske kunstner Banksy skriver sig med sit værk 'Cardinal Sin' ind i debatten om den katolske kirkes misbrugsskandaler.

Kunst

Graffiti-superstar kommenterer sexmisbrug i den katolske kirke

Den kendte gadekunstner fortsætter med at debattere problemer i samtiden.

Kunst

Den britiske street-art-kunstner Banksy er kendt for at lave kunst med noter til samfundet. Med sit værk 'Cardinal Sin', som han har udlånt til Walker Art Gallery i Liverpool, vader han lige ind i de senere års misbrugsskandaler i den katolske kirke og de efterfølgende mørklægninger af sagerne.

Værket forestiller er en stenbuste af en kardinal, som man lavede dem i 1800-tallet. Kardinalens ansigt er fjernet til fordel for en mosaik af badeværelsesfliser, der mimer den pixeleringseffekt, som man bruger på tv for at sløre identiteten på ofre for seksualforbrydelser.

LÆS OGSÅ

Kunstneren sender med værket denne julehilsen:

»På denne tid af året er det nemt at glemme den sande mening med kristendommen - løgnene, korruptionen og misbruget«.

Kritisk modtagelse
Et andet sted lyder ordene: »Jeg kan aldrig beslutte mig for, hvem der fortjener at blive sat på en piedestal eller mast under en«.

The Guardians kunstkritiker Jonathan Jones er ikke imponeret over værket, men til gengæld en varm fortaler for stedet, hvor værket udstilles:

LÆS OGSÅ

»Banksys nye skulptur, 'Cardinal Sins', har et alt for klart budskab, men den lokker i det mindste kunstnerens fans ind på det smukke, uspolerede Walker Art Gallery«, skriver han på sin blog 'On art'.

Værket blev udstillet for offentligheden første gang torsdag i denne uge på Walkers '17th Century Old Masters'-afdeling, som på ubestemt tid føjer værket til deres permanente samling.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden